Am o idee in cap care este legata de domeniul online si in acest moment aceasta idee nu este folosita de nimeni in Romania. As dori sa stiu daca pot inregistra aceasta idee undeva sau daca in momentul in care o sa-i dau drumul siteului meu pot sa-mi protejez oarecum afacerea pentru a nu fi copiat.
ideile nu sunt susceptibile de inregistrare prin drept de autor. mai mult, ideea dvs nu este susceptibila de inregistrare prin brevet de inventie.
referitor la plicul cu idei de la OSIM, efectele acestuia sunt urmatoarele:
-constituie dovada datei la care autorul ideii a depus documentul la OSIM;
-constituie certificarea existentei creatiei existenta in plic la o anumita data;
Plicul cu idei nu reprezinta un titlu de proprietate intelectula si nu confera depozitarului dreptul de a interzice titularului unui dr. de prop intelectuala exploatarea creatiei sale. Plicul cu idei nu confera drepturi exclusive. ( a se vedea Ordinul Directorului General al OSIM pentru aprobarea Instrucţiunilor privind instituirea serviciului "Plicul cu idei", publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr.527 din 14.07.2008).
ceea ce puteti inregistra ca si dr. de proprietate industriala prin design este aspectul grafic al websiteului. Restul (softul, bazele de date) cad sub incidenta protectiei prin dr. de autor.