avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare zile de concediu in functie de vechime in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare zile de concediu in functie de vechime in munca

Buna ziua.
Va rog daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva la o problema referitor la :am o persoana care are vechime in ani de munca de 20 ani eu sant obligata sa-i acord zile de concediu mai multe inafara de cele 21 cele care scrie in contractul de munca si care e legea unde scrie acest lucru .
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 8 Decembrie 2011
E posibil ca aceasta prevedere sa fie cuprinsa in CCM aplicabil angajatorului, la nivel de unitate sau ramura de activitate.
Codul Muncii- art. 140, alin (1) si (2) prevede:
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Buna dimineata
Legea nr.53/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare, in art. 145: " durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare",art.147 ain.1 :" salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii,alte persoane cu handicap si tineri in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare"
Scuze...am citit ca beneficiaza de 21 de zile lucratoare... la atata are dreptul
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
ContSters232211, utilizator
multumesc mult
In CCM aplicabil unitatii si/sau in Regulamentul intern puteti prevedea transe de vechime in munca in functie de care se acorda zilele de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihnă meme19 meme19 Bună seara Soţul meu lucrează de34 de ani fără întrerupere.Acum de un an şi-a schimbat locul de muncă. Întrebarea mea este după atâţea ani de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cri_secret_ina cri_secret_ina [b] De cate zile de concediu(odihna) beneficiaza functionarul public cu vechime de 5 luni?[/b] In Codul Muncii-Lg.nr.53/2003,republicata, se ... (vezi toată discuția)
acordarea concediului suplimentar dragosm1969 dragosm1969 Care este baza legala pentru acordarea de zile suplimentare la concediul de odihna? ,, Angajatii care presteaza munci grele, periculoase sau ... (vezi toată discuția)