Buna ziua, am absolvit facultarea de medicina la zi fara intreruperi, cu diploma de licenta, in septembrie 2011 iar in noiembrie am promovat examenul de rezidentiat urmand ca din ianuarie 2012 sa incep lucrul. Mentionez ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la inceputul lunii februarie 2012. Doresc sa sa aflu daca am dreptul la concediu si la indemnizatie de crestere a copilului si pe ce perioada? Care ar fii pasii si cui ar trebui sa ma adresez?
Multumesc anticipat!
1. Aveti dreptul si la concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si la CCC.
2. Pentru concediul de maternitate prezentati angajatorului dvs. certificatele medicale.
3. Pentru CCC veti face o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la 1 an sau 2 ani (depinde ce variata alegeti) si anexati o copie dupa certificatul de nastere a copilului.
4. Apoi mergeti la Primarie unde veti completa cererea de intrare in CCC si veti depune actele necesare (tot acolo gasiti lista cu actele necesare).
Ccc mama studenta
marina07
Buna ziua,situatia mea este urmatoarea: studenta la Medicina anul 6 (ultimul an) insarcinata,In luna mai o sa nasc ,absolvirea va avea loc in iulie, sustinerea ... (vezi toată discuția)