avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rezident in primul an, doresc sa sa aflu daca am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rezident in primul an, doresc sa sa aflu daca am dreptul la concediu si la indemnizatia pentru cresterea copilului si pe ce perioada

Buna ziua, am absolvit facultarea de medicina la zi fara intreruperi, cu diploma de licenta, in septembrie 2011 iar in noiembrie am promovat examenul de rezidentiat urmand ca din ianuarie 2012 sa incep lucrul. Mentionez ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la inceputul lunii februarie 2012. Doresc sa sa aflu daca am dreptul la concediu si la indemnizatie de crestere a copilului si pe ce perioada? Care ar fii pasii si cui ar trebui sa ma adresez?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 8 Decembrie 2011
1. Aveti dreptul si la concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si la CCC.

2. Pentru concediul de maternitate prezentati angajatorului dvs. certificatele medicale.

3. Pentru CCC veti face o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la 1 an sau 2 ani (depinde ce variata alegeti) si anexati o copie dupa certificatul de nastere a copilului.

4. Apoi mergeti la Primarie unde veti completa cererea de intrare in CCC si veti depune actele necesare (tot acolo gasiti lista cu actele necesare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ccc mama studenta marina07 marina07 Buna ziua,situatia mea este urmatoarea: studenta la Medicina anul 6 (ultimul an) insarcinata,In luna mai o sa nasc ,absolvirea va avea loc in iulie, sustinerea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie creste copil studenta a doua facultate josefina_ct josefina_ct Buna seara, As dori sa intreb daca pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca sunt studenta in anul 3 la a 2a facultate (de acoea o si ... (vezi toată discuția)