avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din CIC

buna ziua,

dupa cei 2ani din CIC , cand ma intorc la serviciu , angajatorul este obligat sa-mi pastreze postul max 6luni sau nu?
care este temeiul legal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 10 Octombrie 2008
ccmunn 2007-2010, chiar daca la nivel de unitate nu este incheiat un contract colectiv
art care face referire nu se aplica in caz de faliment, lichidare sau reorganizare a firmei ceea ce implica reducerea postului
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.76. - (1) CIM nu poate fi desfacut din initiativa celui care angajeaza, in cazurile in care prin lege sau prin contractul colectiv de munca au fost prevazute asemenea interdictii.
(2) Desfasurarea activitatii sindicale, precum si apartenenta la un sindicat nu pot constitui motive pentru desfacerea CIM din initiativa unitatii.
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
Cat timp sunteti in CIC angajatorul este obligat sa va pastreze postul sau, cu alte cuvinte sa nu va disponibilizeze ;
Daca lucrati la stat cu contract individual de munca, trebuie sa sustineti in 15 zile o testare pentru recorelarea salariului ;
La patron este valabil ce s-a scris mai sus.
Pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani poate fi dispusa concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
multumesc ptr promptitudine !
lucrez la patron , nu la stat si nu exista contract colectiv de munca pe ramura , deci se aplica ccm la nivel national

stiu ca nu ma poate disponibiliza in timpul CIC , pe mine ma interesa daca dupa cei 2 ani cand ma intorc la serviciu , o voi face pe acelasi post ? Si argumentul legal ptr acest lucru. Sa inteleg ca este suficient cel oferit de tudorvaleriu?

in unul din cazurile enumerate de elis , nu ar tb sa primesc o instiintare scrisa?

Alte discuții în legătură

Reintoarcere de cic MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Este necesar ca, pentru revenirea la lucru, dupa expirarea perioadei aferente CIC, sa notifici in scris pe angajator? Daca trebuie facut acest lucru, cu cat ... (vezi toată discuția)
Concediere la reintoarecre din ccc toy_story toy_story Buna ziua, La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau ... (vezi toată discuția)
Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)