avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din CIC

buna ziua,

dupa cei 2ani din CIC , cand ma intorc la serviciu , angajatorul este obligat sa-mi pastreze postul max 6luni sau nu?
care este temeiul legal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 10 Octombrie 2008
Pe periada CCC, contractul individual de munca a fost suspendat. Pe aceasta perioada putea fi angajat altcineva numai cu CIM pe durata determinata, pana la revenirea dvs. din CCC (art.81, lit.a din Codul muncii).
Dupa revenirea din CCC nu puteti fi concediata timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala (perioada de readaptare la locul de munca). Puteti fi insa concediata pentru indisciplina sau pentru motive care nu depind de dvs.(cum ar fi desfiintarea locului de munca).
@ emanuela_ab
Desigur , in cazul in care societatea intra in reorganizare judiciara sau faliment , sunt obligati sa va aduca la cunostinta acest lucru.
multumesc din nou

dar ptr acelasi post , argumentul legal este art76, alin 3 din CCM la nivel national 2007-2010 ?

elis , si daca nu ma anunta , voi alerga eu pe la itm?
Da, asa este in ceea ce priveste argumentul legal pentru acelasi post ... :)

Sunt obligati sa te anunte, daca va exista posibilitatea incetarii c.i.m. datorita reorganizarii judiciarea sau falimentului societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere de cic MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Este necesar ca, pentru revenirea la lucru, dupa expirarea perioadei aferente CIC, sa notifici in scris pe angajator? Daca trebuie facut acest lucru, cu cat ... (vezi toată discuția)
Concediere la reintoarecre din ccc toy_story toy_story Buna ziua, La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau ... (vezi toată discuția)
Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)