avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament achizitionat in temeiul legii 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament achizitionat in temeiul legii 112

Doresc sa cumpar un apartament achizitionat de catre vanzator in temeiul legii 112. Este insa o problema. Proces pe rol nu exista dar exista o notificare pe legea 10 (nesolutionata inca) pe adresa postala veche. In aceste conditii se poate efectua tranzactia sau trebuie sa asteptam solutionarea notificarii? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariancodrutescu , utilizator 12:02, 14 Decembrie 2011
mariancodrutescu a scris:

Doresc sa cumpar un apartament achizitionat de catre vanzator in temeiul legii 112. Este insa o problema. Proces pe rol nu exista dar exista o notificare pe legea 10 (nesolutionata inca) pe adresa postala veche. In aceste conditii se poate efectua tranzactia sau trebuie sa asteptam solutionarea notificarii? Multumesc anticipat.


Cam aceeasi intrebare o am si eu: vreau sa cumpar un apartament achizitionat cu legea 112 acu 11 ani, de la mostenitorii cumparatorilor. Am un act, de la primarie, care adevereste ca nu exista procese pe spatiu dar ca exista o cerere de retrocedare a intregului imobil, pentru care s-a propus despagubirea in natura pt apartamentele care sunt in proprietatea statului si despagubiri in bani pentru celelalte, inclusiv pentru cel pe care vreau sa-l cumpar.
Revendicatorul inca n-a fost pus in posesie pt ap-urile pe care le va primi in natura nici nu a primit inca bani pt cele pt care va fi despagubit deci si ap-ul pe care vreau sa-l cumpar
Intrebarea: pot sa cumpar apartamentul? La ce riscuri ma expun daca cumpar?

Am fost pana acuma la 5 notari + 1 avocat.
Dintre notari numai unul face actele fara probleme insa "pare uns cu toate alifiile", restul, mi-au bagat motive care mai de care mai nastrusnice...
Avocatul mi-a spus ca el ar cumpara si ca "printr-o interpretare mai relaxata a legii" nu crede ca o sa am nici o problema, pe viitor.

daca nu ar fi stresant si trist la cat e de vag totul as rade in hohote.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
iulius_seres, utilizator
Ceea ce pot sa spun este ca legea 112 s-a abrogat dupa cat am inteles,cica nu mai trebuie sa astepti 10 ani de la cumparare ci numai 3 parca...
Au trecut cei 10 ani, nu acesta este problema, ci faptul ca exista o notificare pe legea 10 nesolutionata inca. Realitatea este urmatoarea: pentru a vinde o proprietate cumparata pe legea 112 trebuie obtinute doua adeverinte:

1) ADEVERINTA eliberata de Directia juridic si contencios Legislatie, Serviciul instante civile si contencios administrativ.

2) ADEVERINTA eliberata de Directia juridic, contencios si Legislatie, Serviciul analiza dosare si emiterea Avize legea 10/2001.

Raspunsul de la Serviciul analiza dosare si emiterea Avize legea 10/2001 a fost negativ. Totul parea ok. Dar notificarea pe imobilul in cauza a fost facuta pe adresa veche a imobilului (probabil cea din actele de proprietate). Problema este ca atunci cand proprietarul de la care eu vreau sa cumpar a completat cererea catre primarie pentru aceste avize a completat cu adresa actuala a imobilului. Lucru care se poate intampla si altora.

Faptul ca cei din primarie nu urmaresc istoricul adresei postale ar putea sa fie (sau este) o problema grava.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar ap de la mostenitor luat cu 112 how to ? iulius_seres iulius_seres Vreau sa cumpar un apartament achizitionat cu legea 112 acu 11 ani, de la mostenitorii cumparatorilor. Am un act, de la primarie, care adevereste ca nu ... (vezi toată discuția)
Cumpar dar nu pot wirtej wirtej am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament serbangh serbangh Buna ziua, Cum pot vinde un apartament cumpărat pe lg 112 având in vedere ca: - a fost cumpărat in anul 1996 prin contract de vânzare cumpărare cu ICRAL ... (vezi toată discuția)