In anul 2008 ma aflam in Portugalia in vacanta. Acolo am fost arestat pt ca un domn de la o masa vecina m-a identificat ca fiind cel ce l-a jefuit cu un an in urma. Mi-am pus un avocat si am fost eliberat, dar procesul meu a inceput. Eu am trimis avocatului meu portughez documente care certifica ca eu exact in noaptea cand s-a comis jaful eram cazat la un hotel in Bulgaria, precum si o declaratie a taximetristului care a fost ghidul meu in oras, dar procurorul de acolo si judecatorul se indoiesc de aceste lucruri, spun ca desi eu apar in registrul de cazare al strainilor din hotel, alcineva ar fi putut plati nota de plata si eu as fi putut pleca in Portugalia dupa ce m-am cazat Avocatul imi spune ca iau ca si proba NEINDOIELNICA acea recunoastere facuta de mosul jefuit, dar acest lucru chiar nu este adevarat, eu CHIAR NU AM COMIS ACEA FAPTA.
Intrebarea mea este: ce posibilitate am ca sa-mi angajez un avocat din Romania care sa ma reprezinte acolo? Ce posibilitati de a scapa nevinovat am pt ca din ceea ce-mi spune avocatul portughez(care nu-si face datoria deloc) eu voi fi condamnat pt furt pe baza acelei recunoasteri total eronate.
Daca voi fi condamnat, voi fi imediat arestat sau am dreptul la recurs in libertate?
Va multumesc
In primul rand multumesc pentru raspuns domnule avocat.
Am inteles in mare ce ati spus, eu m-am gandit sa caut o firma de avocatura cu birouri deschise in romania si in portugalia ceva gen parteneriat cred ca asa ar fi cel mai bine.
Daca aveti idee, sau stiti despre o astfel de firma de avocatura va rog sa imi spune-ti si mie.
Problema mea este acum ca procesul este deja judecat, acum am la dispozitie pana pe 19 ianurie sa fac recursul, am contactat un nou avocat portughez si mi sa spus ca numai pot veni cu probe noi la dosar decat in cazuri exceptionale.
Puteti sa imi spuneti si mie va rog in ce stadiu al procesului as putea sa mai vin cu probe noi la dosar din moment ce in recurs nu se poate.
Multumesc inca odata.
Parerea mea este ca avocatul trebuie sa se ocupe personal de caz si nu sa dea cazul la altii si altii la altii si tot asa.
Firmele mari in Romania se bazeaza mult pe relatii.
Nu stiu cate relatii au in Portugalia...firmele de avocatura din Romania...
Nu as paria pe ei...
In general, dupa parerea mea trebuie sa va angajati un avocat care sa se ocupe el de caz si nu sa stea sa isi sune un sef care nu are timp de el ( de avocat).
Eu asa vad lucrurile...vis a vis de firmele mari ( ma refer la firmele cu multi avocati angajati).
Il angajati pe X si cazul se repartizeaza lui Y...
Puteti gasi avocati romani care sa fie inregistrati ca avocati pledanti in Portugalia cu drept de a pleda oral in fara instantei portugheze ( vedeti pe site-ul baroului).
Si eu m-am gandit la un moment dat sa ma insciu intr-un barou din Italia, dar dupa ce am vorbit cu niste interlopi si mai m-am informat ...am renuntat sa fac acest efort.
In privinta Portugaliei din cate am inteles de la alti clienti se merge mult pe tepe...
Si despre avocati am anumite informatii ( dar nu le-am cules personal)...
Cazul cu condamnarea Portugaliei la CEDO este real.Era insa vorba de situatia cu avocatul din oficiu si nu cu un avocat ales.
Este vorba despre legislatia portugheza si numai un avocat portughez , eventual in parteneriat cu o casa de avocatura romana sau un avocat roman , care cunoaste aceste probleme , va pot raspunde concret la aceasta intrebare.
Cu tot respectul , fata de toata lumea , cautati ce va trebuie , avocatul /avocatii de care aveti nevoie pentru ca timpul va preseaza si poate fi in defavoarea dvs pierderea acestuia cu discutii sterile.
Daca persoana a savarsit sau nu o infractiune sub aspectul veridicitatii acuzatiei ( de jaj sau talharie ori furt cu violenta ) este peste tot in lume la fel.
Doar cu privire la normele de procedura care garanteaza buna desfasurare a procesului penal, a aflarii adevarului, etc. pot avea loc discutii.
Asa cum spuneam si anterior, vinovatia sau nevinovatia unei persoane nu rezulta din normele de procedura, ci din ansamblul probatoriu total.
Daca o persoana poate dovedi ca, fizic nu se afla intr-o tara ci in alta nicio instanta nu il va putea condamna deoarece este imposibil sa fie autorul respectivei fapte.
Deci, argumentele pe situatia de fapt sunt cele esentiale si nu cele legate de normele de procedura.
Din acest motiv expunerea apararii nu poate fi facuta in mod corespunzator daca avocatul nu se intelege cu acuzatul sau avocatul nu are timp suficient sa il apere ori daca paseaza cazul la alt avocat care face apararea asa cum crede el...
Problema cu angajarea unui avocat X si reprezentarea in instanta de catre avocatul Y o consider neavenita...desi este perfect legala...
Adica clientul vorbeste cu X si apoi apare Y...si Y nu mai are timp sa vorbeasca cu clientul intrucat a vorbit cu avocatul X...
Asa cum exista principiul nemijlocirii tot asa avocatul trebuie sa discute direct cu clientul sau si nu sa primeasca indicatii de la X...
Nu cred ca informarea detaliata este o pierdere de timp...
Drept international
andihols
Buna ziua,
in Anul 2008 am fost in vacanta in Portugalia si cand luam masa la un restaurant am fost recunoscut de unul din clienti ca as fi faptuitorul unui ... (vezi toată discuția)