avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale cerificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

cerificat fiscal

buna ziua!
mi-am cumparat de cateva zile un automobil, iar cei de la Finante, m-au anuntat ca am o datorie la Florisal( o firma care se ocupa de serviciile de curatare a orasului, dar cu care nu am facut niciodata contract..sau niciodata nu m-au dus gunoiul din fata casei) de 600 de ron. ce ar trebui sa fac in acest caz, mai ales ca eu nu am fost anuntata pana acum , cand ma duceam sa-mi platesc impozitul ca asa avea o astfel de datorie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:11, 12 Decembrie 2011
mergeti personal si discutati ...si lamuriti problema ..iar daca sunteti respisa adresati in scris o petitie...
Mergeti la serviciul urmariri din cadrul autoritati fiscale si clarificati situatia
Faceti o petitie asa cum v-a sfatuit Dl Sebastian Barbulescu in care sa specificati si ca aveau (dumnealor, cei de la primarie - serviciul impozite si taxe) obligatia de a va instiinta si ca datorati taxa de salubritate .

Conform HG. 1723/2004- privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul
(Publicata în Monitorul Oficial cu numărul 1009 din data de 2 noiembrie 2004 ):
"Art. 5
În prima lună a anului primarii comunică fiecărui contribuabil, în scris, principalele activităţi de interes public desfăşurate în anul încheiat, precum şi obiectivele şi sarcinile pentru anul în curs, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 care are o nota la sfarsit

ANEXA nr. 2: Scrisoarea anuală a primarului
(ghid de elaborare)
Stema localităţii
ROMÂNIA

Primăria oraşului .......................................

Cabinetul primarului

Stimată doamnă/ Stimate domnule,

- Formulă de felicitare cu ocazia noului an
- Formulă de mulţumire pentru sprijinul acordat autorităţii administraţiei publice locale în anul precedent
- Enumerarea principalelor acţiuni de interes public realizate în anul precedent
- Prezentarea obiectivelor prioritare ale administraţiei publice locale pentru anul în curs
- Solicitarea susţinerii proiectelor ce urmează a fi realizate
- Formula de încheiere.

NOTÃ:
Scrisorii i se anexează "Înştiinţarea de plată" referitoare la obligaţiile fiscale pentru anul în curs, precum şi precizări privind facilităţile la achitarea acestora şi modalităţile de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa locala kovacslorand kovacslorand Buna ziua, am o nelamurire legat de o taxa al primariei. Situatia este urmatoarea: avem montate pe stalpuri de iluminat public panouri publicitare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren retroactiv abserban abserban Buna ziua, Primaria sectorului 3 a uitat sa ma impoziteze pe un teren ce il am in folosinta. Am primit o hirtie acasa cu impozitul datorat pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladiri persoane fizice flendurica flendurica Buna ziua, Am un apartament (56 m²) pentru care am platit in fiecare an pana in 2011 inclusiv impozitul pe locuinta ( ~90 RON). In 2011 am avut nevoie ... (vezi toată discuția)