avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa locala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa locala

Buna ziua,

am o nelamurire legat de o taxa al primariei. Situatia este urmatoarea: avem montate pe stalpuri de iluminat public panouri publicitare (directionale) autorizate de primarie in 2008. Platesc o chirie la electrica si o taxa de publicitate per mp la primarie. Consiliul local a hotarat in 28.11.2014 ca de la 1 ianuarie 2014 va fi o taxa de ocupare a domeniului public de 200 lei /panou /luna. Problema este ca am fost anuntat (nu somat) de existenta acestei taxe doar in data de 30.09.2014. Este ciudat dupa parerea mea ca serviciul de taxe si impozite nu ma anuntat de sumele datorate pt panourile respective la inceputul anului cand ei trimit obligatiile de plata (impozit teren, auto taxa reclama etc.). Momentan suntem in stadiul in care un angajat la administratia domeniului public mi-a comunicat ca am de plata taxa pe tot anul 2014 plus accesoriile aferente pt intarziere de plata.
Inteleg ca necunoasterea legii nu te absolva de vina dar in cazul acesta eu cred ca fiind vorba de o taxa locala noua primaria cumva trebuia sa aduca la cunostiinta noastra acest lucru.
Intrebarea mea este daca primaria nu are obligatia de a cere taxa respectiva impreuna cu celelalte taxe si impozite?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:38, 17 Decembrie 2014
Da,are acesta obligatie. Conform Hotararii 1723/2004 privind aprobarea programului de masuri pentru combaterea birocratiei in activitatea de relatii cu publicul, art 5
"In prima luna a anului primarii comunica fiecarui contribuabil,in scris, principalele activitati de interes public desfasurate in anul incheiat, precum si obiectivele si sarcinile pentru anul
in curs, conform modelului prevazut in anexa nr. 2."
Si in anexa 2 se specifica :
NOTA:
Scrisorii i se anexeazã "Instiintarea de plata" referitoare la obligatiile fiscale pentru anul in curs, precum s precizari privind facilitatile la achitarea acestora si modalitatile de plata.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerificat fiscal demanuela demanuela buna ziua! mi-am cumparat de cateva zile un automobil, iar cei de la Finante, m-au anuntat ca am o datorie la Florisal( o firma care se ocupa de serviciile ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie / formularele f17/f18/f19 oviidu oviidu Am o agentie de publicitate outdoor (panouri publicitare) noi le instalam le autorizam si le inchiriem altor persoane juridice. Pentru amplasarea acestor ... (vezi toată discuția)
Amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala Voxaledana Voxaledana Buna ziua! De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul ... (vezi toată discuția)