avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutati-ma!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutati-ma!!!!!!!!

Buna,am o mare problema,aproape de doi ani am facut contract cu PRIMA CASA inainte sa ma casatoresc,de un an si trei luni am platit impreuna cu sotul meu,acuma divortam si nu stiu ca are drept la apartament s-au nu.Si daca da ce anume?Va rog sa ma sfatuiti ca nu stiu cum sa procedez.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:06, 12 Decembrie 2011
Ar putea avea pretentia sa-l despagubiti pt perioada in care ati platit rate impreuna. La ap nu are dreptul daca ati semnat contractul de cumparare inainte de casatorie
As vrea ca sa fie bine si rapid.Atunci daca am ajunge la tribunal are dreptul la jumatate din baniii ce-am platit impreuna la banca,si pe langa ma gandesc tot jumate din tot ce-am cumparat impreuna in apartament.Atunci ar fi mai bine sa negociez cu el?Atunci sigur are drept daca vrea sa-l despagubesc si am ajunge la tribunal eu as pierde????????????/ va rog informati-ma!Nu conteaza ca e vina lui ca divortam?Asta nu s-ar lua in considerare la tribunal?
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
timy27, utilizator
Nu conteaza cand e vb de impartirea bunurilor, din vina cui divortati.
Bunurile cumparate impreuna in casa se impart pe jumatate si da, poate castiga jumatate din ratele la banca platite in perioada asta. Ar fi bine pt ambele parti sa va intelegeti amiabil.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Va multumesc foarte mult pt raspuns ,credeti-ma m-ati ajutat enorm de mult.Va doresc numai bine.
Dar daca nu ajungem la tribunal,si mergem numai la un avocat el ce ne-ar spune,la ce are drept fara tribunal.?????????????

Alte discuții în legătură

Partaj după o perioadă de 10 ani împreună, din care cinci în concubinaj: cum se împart bunurile? alex201888 alex201888 Buna ziua, am si eu niste nelamuriri, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai concise. Caz concret: sunt foarte aproape de un viitor divort, nu se ... (vezi toată discuția)
Se poate vânzarea prin "prima casa" a unui ap fără acordul coplatitorului? Vyovivy Vyovivy Buna ziua! M-am căsătorit în 2012. In 2015 am luat un ap prin \"prima casa\" cu fostul sot. La un an, am divorțat. Acum, după 3 ani si jumatate m-am ... (vezi toată discuția)
Partaj credit nevoi personale+teren irene_v irene_v Buna ziua, Divortul s-a pronuntat in 2010. In timpul casatoriei s-a dobandit un teren, care a fost achizitionat cu un credit de nevoi personale. Fostul sot ... (vezi toată discuția)