avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ CREDIT NEVOI PERSONALE+TEREN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ CREDIT NEVOI PERSONALE+TEREN

Buna ziua,
Divortul s-a pronuntat in 2010. In timpul casatoriei s-a dobandit un teren, care a fost achizitionat cu un credit de nevoi personale. Fostul sot este titular, iar eu sunt codebitor.
Pana la divort am platit impreuna ratele, dar de la pronuntarea acestuia, l-a platit numai el. Ce-i drept, tot el s-a folosit si de bun.
As vrea sa terminam odata cu tapajul si sa incheiem definitiv socotelile.
Creditul, pentru a fii impartit, se va socoti cu tot cu dobanzi si comisioane?
Daca niciunul nu are posibilitate de a-l despagubi pe celalalt, se poate imparti si terenul si creditul? Adica sa-mi iau jumatatea mea de teren si sa platesc jumatate din rata., pt
Eu lucrez in comert cu un salariu :">, iar el are o firma si sincer nici nu stiu daca are contract de munca.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 15:51, 20 Decembrie 2011
Daca terenul poate fi partajat in natura, da, puteti proceda si asa.. sa " va luati jumatatea ". Pt a imparti si creditul in acte, aveti nevoie de acordul bancii in prealabil sau sa citati si banca la partaj.
Daca nu va doriti terenul si rata la banca si le doreste fostul sot, va va despagubi pt cat ati platit impreuna in timpul casatoriei, dar trebuie sa se incadreze cu veniturile pt aprelua ratele la credit
In primul rand, ar fi indicat sa discutati si sa ajungeti la un consens in vederea impartirii bunurilor si sa incheiati o tranzactie in acest sens. Daca ajungeti in instanta s-ar putea sa aveti surpriza sa nu primiti ''jumatatea dv'' daca fostul sot solicita cota majorata din bunurile supuse partajarii, in functie de aportul financiar al fiecaruia. Nu este credibila varianta ca fostul sot sa nu aiba contract de munca, deoarece, in general, bancile nu dau credite fara ca solicitantul sa faca dovada unui venit constant, chiar daca aduce si un codebitor. Sau poate veti avea surpriza ca terenul sa fi fost cumparat pe firma...

Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
m_ella2005, utilizator
Atat bunurile dobandite in timpul catastoriei cat si obligatiile puteti sa le partajati prin buna intelegere cu fostul dumneavoastra sot apeland la un mediator. Odata cu depunerea acordului de mediere la instanța de judecata competenta, pentru obtinerea hotararii de expedient, cel interesat poate cere restiturea taxei judiciare de timbru (3%)(alin (2), art 63 din Legea 196/2006). Va sugerez sa consultati un mediator inainte de a lua o decizie, informarea și consilierea este gratuita.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, credit cu ipoteca octaviaescu octaviaescu Buna ziua Am divortat de sotul meu la notar, acum ramane de rezolvat problema partajului....de fapt singurul lucru care ne leaga este creditul garantat cu ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)