avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia retroactiva pentru gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia retroactiva pentru gemeni

dupa doua saptamani de alergat la directia copilului , la I.T.M. , de abia astazi mi s-a spus ca nu se poate face nimic pentru cei care vor indemnizatia retroactiva pentru gemeni , deoarece decizia ICCJ, nu a fost publicata in Monitorul oficial , asa ca acea decizie nu este inca oficiala
deci mai avem de asteptet mamicilor de gemeni !!!
daca afla cineva cand va fi publicata decizia in monitor , va rugam anuntati-ne.
multumim anticipat !!!!
Cel mai recent răspuns: tranulea , utilizator 13:25, 8 Octombrie 2012
Eu sunt din cluj si am gemenii nascuti in 2006 si in ianuarie am deschis actiune in instanta si actiunea mea a fost admisa (adica am castigat) ajps Cluj fiind obligata sa-mi plateasca retroactiv indemnizatia. Dar ajps a inaintat recurs, orice institutie bugetara e "obligata' sa inainteze recurs pt orice cauza pierduta pt a obtine o hotarare jud definitiva . Recursul se va judeca in 27.09.2012 si voi sti decizia instantei in 28.09-01.10.2012. Daca va intereseaza o sa va tin la curent. Sper sa am castig de cauza si aici.

Eu am platit avocat si aceasta a facut tot incepand de la cererea initiala catre ajps si, dupa refuzul acestora , actiunea in instanta in contecios administrativ.

Daca sunteti interesate va pot da nr de dosar , iar avocatii dvs pot sa vada modul de actiune.
Si in cazul meu cei de la ajps au motivat in instanta prescriptia de 3 ani.Daca doriti pot sa va trimit pe mail o copie a cererii si raspunsului favorabil al instantei.

Claudia



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Imi pare rau sa va anunt spre marea mea dezamagire ca desi am castigat prima actiune in instanta , recursusul AJPS Cluj a fos admis, Curtea de Apel Cluj considerand ca dreptul meu de a solicita retroactiv indemnizatia crestere pana la 2 an pt al doilea copil (gemeni nascuti in 2006) s-a prescris in 2010 si pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap s-a presicris in 2011.

Deci dreptul de solicitata retroactiv aceasta indemnizatie in baza deciziei 26/14.11.20011 a ICCJ, publicata in MO in ianuarie 2012, decizie care a fost emisa in mod special pt perioada 2006-2009 si face referire clara la aceasta perioada, s-a prescris inainte de aparitia acestei decizii !?!!
Atunci nu inteleg rolul acestei decizii si modul in care ar trebui aplicata din moment ce Curtile de Apel considera ca drepturile din 2006, 2007 si 2008 sunt deja prescrise la momentul emiterii Deciziei 26/2011 !?

Poate cineva din domeniul juridic reuseste sa ne explice cum ar trebui interpretata .
Hotararea Curtii de Apel Cluj este irevocabila in cazul meu dar poate sunt si altii care vor sa inteleaga cum se poate aplica decizia ICCJ.
Eu nu cred ca mai am alta cale de atac. ???

Oricum aceeasi Curte de Apel Cluj intr-un dosar similar cu al meu a dat castig mamei si a respins recursul AJPS , netinand cont de prescriptia invocata de acestia.
Deci in doua dosare similare cum e posibi; ca aceeasi Curte de apel sa dea 2 solutii diametral opuse.
In concluzie pt cei care aveti actiuni pe rol sau intentionati sa inaintati, va sfatuiesc sa nu renuntati poate aveti mai mult "noroc" ca si mine, pt ca se pare ca la asta se rezuma justitia la noi.
Mi-as dori f mult sa auzim si de actiuni care au avut castig de cauza si de cei care au obtinut retroactiv aceste drepturi .

Mult succes
buna ziua , eu am gemenele nascute in martie 2007, am si eu avocat , acum cateva zile am castigat , dar am 15 zile in care s-ar putea sa faca recurs "paratii ".
sper din tot sufletul sa nu faca recurs , dar vom vedea . intrebarea este : daca castigam stiti cumva cand ne dau banii , sau ne vor amana mereu ca nu au banii necesari !!!!!
adica , castigam degeaba , ca banii ne vor da cand vor " avea " , sau sunt obligati sa ii dea dupa castigarea procesului ??
emailul meu este mircea.adina@yahoo.com , daca stiti cumva mai mult decat mine poate tinem legatura !!!!
daca puteti imi trimiteti si nr. de dosar , sa vad ce anume a invocat si avocatul dumneavoastra ??!!!!
multumesc mult !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti doi copii (tripleti)? popic80 popic80 Buna ziua. In 12.10.2006 sotia mea a nascut 3 fete (tripleti) si cf. OUG 148 a primit o singura indemnizatie de crestere a copilului (600 RON) pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Cãi extraordinare de atac vektor vektor in urma,, Decizia ICCJ privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copiilor gemeni, tripleti sau multipleti vizeaza mamele care au nascut inainte de 17 ... (vezi toată discuția)