avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... srl-d
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

srl-d

am o firma infiintata acum aprox. 5 ani, care are activitatea suspendata si pe care nu am avut activitate in realitate, dar probabil 2-3 luni la inceput, pana la suspendarea activitatii, au fost ceva inregistrari contabile. O pot utiliza pentru subventii aferente srl-d?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 20:46, 19 Ianuarie 2012
Pentru acest tip de subventii se ia in considerare activitate pe ultimii 3 ani
pentru a intra in programul SRL-D este obligatoriu sa cititi ghidul solicitantului
[ link extern ] :
Pot beneficia de prevederile Programului: persoanele fizice, denumite în continuare întreprinzători debutanţi care îndeplinesc cumulativ, la data depunerii Formularului de înscriere în program, următoarele criterii de eligibilitate:
a) au capacitate juridică deplină de exerciţiu, au vârsta de până la 35 de ani, împliniţi cel mai târziu în ziua înregistrării cererii de înmatriculare a societăţii cu răspundere limitată în Registrul Comerţului;
b) anterior datei înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu au mai deţinut şi nu deţin calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere din cadrul unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european;
c) înfiinţează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentei Ordonanţe de urgenţă nr. 6 din 09.02.2011;
d) declară pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale pentru declaraţii mincinoase, că îndeplineşte condiţiile prevăzute la lit. b, pe care o depune la Registrul Comerţului odată cu cererea de înmatriculare a societăţii.
Dacă la data înregistrării cererii de înmatriculare a societăţii cu răspundere limitată în Registrul Comerţului, condiţia referitoare la vârstă este îndeplinită, aceasta se consideră îndeplinită pe întreaga perioadă de acordare a facilităţilor.
3.2 Pentru încadrarea în Program, microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) este societate comercială cu răspundere limitată-debutant (SRL-D), care funcţionează pe durată nedeterminată, în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale ordonanţei de urgenţă nr. 6 din 09.02.2011;
b) se încadrează în categoria microîntreprinderilor în condiţiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale ordonanţei de urgenţă nr. 6 din 09.02.2011;
c) este înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanţi asociaţi. Condiţiile pentru întreprinzătorul debutant trebuie îndeplinite de fiecare dintre asociaţi, aşa cum se prevede în Art. 3.1 al prezentului Ghid;
d) este administrată de asociatul unic, de unul sau mai mulţi administratori dintre asociaţi;
e) are în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţionala în vigoare (CAEN Rev 2)

in conditiile date ale dvs., va recomand sa vorbiti cu cei de la registrul comertului si cu cei de la OTIMMC al regiunii in care va aflati.
pe site-ul AIPPIMM gasiti unde sunt cele 8 centre regionale si datele de contact.
Inteleg ca pot infiinta un srl-d si beneficIa de subventiichiar daca nu are activitate anterioara si ca trebuie sa fie pe numele cuiva care nu a mai avut firme. Corect?

@STA
V-am recomandat sa discutati cu persoane calificate de la OTIMMC din regiunea in care va aflati.Toate conditiile care sunt cerinte, trebuie respectate!Acestea le puteti obtine concret la OTIMMC! Deci consultati forul competent!

@bestlegis

Pentru acest tip de subventii se ia in considerare activitate pe ultimii 3 ani

nu dati sfaturi care nu au o baza reala, legiferata! Din auzite nu pot fi consiliati utilizatorii care chiar au nevoie de sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d rokko rokko am si eu o nelamaurire....daca in prezent activez ca perosana fizica autorizata,pot sa imi deschid un srl-d? mentionez ca nu am avut treaba cu nici un srl pana ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d? florin89 florin89 Buna ziua, 1.Pentru a putea infiinta un SRL-D, trebuie sa ai minim 18 ani impliniti??? Si sa ai o pregatire profesionala? de exemplu, sa ai diploma de bac ... (vezi toată discuția)
Salut. pentru infiintare srl-d care e procedura? zorila adrian zorila adrian am si eu o intrebare?Daca imi deschid SRL D trebuie sa am neaparat proiect si care sunt pasi pe care trebuie sa i parcurg. (vezi toată discuția)