avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demonstrarea intentiei de a plati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demonstrarea intentiei de a plati

Am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata unei sume de bani care reprezinta restanta la placarea blocului. Detin suma respectiva dar nu doresc sa o achit pana nu mi se dau lamuriri in legatura cu modul de calcul si suprafata pentru care s-a calculat. Am contestat lista de intretinere si am cerut explicatii referitoare la suma respectiva in scris si posed confirmarea de primire din partea asociatiei. Desi conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007 trebuia sa mi se raspunda in 7 zile de la primire, nu am primit nici un raspuns, dar a fost afisat un anunt prin care sunt informata ca am fost actionata in instanta pentru neplata sumei respective.
Cum sa procedez pentru a avea castig de cauza? Sa deschid un cont la banca in care sa depun suma restanta pentru a-mi demonstra intentia de a plati?
Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Art 22 al 9 din HG nr 1588/2007 Pentru lucararile privind proprietatea comuna,
administratorul,tinand seama de pret,durata de excutie si calitate ,supune spre analiza ,
selectie de oferte si aprobarea comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele,in vederea executarii lucrrailor ,conform legislatiei in vigoare,potrivit art 37 din Legea nr 230/2007
In caz contrar.cheltuielile nu vor fi acceptate la plata
Intrebarea initiala este: Pot demonstra instantei intentia de a plati suma pentru care sunt actionata, daca deschid a banca un cont in care depun suma respectiva, pana cand primesc explicatii asupra modului ei de calcul de la asociatia de proprietari?
Aceasta procedura pe care o propuneti e folosita atunci cand administratia nu va primeste banii, nu cand nu doriti dumneavostra sa-i dati. Platiti normal, procesul merge inainte, va judecati si daca castigati, cereti despagubiri.
Cred ca ati procedat perfect, conform legii! Daca aveti proba prin care ati contestat lista de intretinere , adica ; contestatie in dublu exemplar, data si nr. de inregistrare, cred ca aceste probe sunt suficiente in instanta pentru a dovedi reaua credinta din partea administratiei si modul in care sunt sfidati locatarii. Asteptati sa va actioneze in instanta, vor pierde cu brio! In cadrul primariei de care apartineti, trebuie sa existe un :serviciu relatii cetatenesti in teritoriu care apartine de : directia gospodarie comunitara si relatii cu asociatiile de proprietari. Veti constata ca sunt "opusii"acestor administratori. Va vor da tote informatiile corecte de care aveti nevoie.Succes, nu va lasati intimidata!
chipurici a scris:

Asteptati sa va actioneze in instanta, vor pierde cu brio! In cadrul primariei de care apartineti, trebuie sa existe un :serviciu relatii cetatenesti in teritoriu care apartine de : directia gospodarie comunitara si relatii cu asociatiile de proprietari. Veti constata ca sunt "opusii"acestor administratori.

1-Inainte de a va lansa in opinii, parcurgeti cu atentie topicul si veti constata ca din mesajul initial autoarea a precizat ca M fost actionata in instanta de asociatia de proprietari pentru neplata.....
2-Privitor la promptitudinea serviciului din primarie....dovediti ca nu aveti tangenta cu acesta
Serviciul se defineste ca fiind de "indrumare si sprijinire asociatii de proprietari" ; nu este clar pe cine sprijina si pe cine indruma ,daca pe proprietarii nemultumiti de prestatia reprezentantilor alesi sau pe acestia ...
Cate sesizari adresate serviciului din primarie aveti stiinta sa fi fost solutionate in favoarea proprietarului ?
Cate sanctiuni aveti stiinta sa fi aplicat serviciul din primarie la multitudinea de nereguli pe care le sesiseaza proprietarii ?

Alte discuții în legătură

Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice Livia Costescu Livia Costescu Dupa ce am semnat intr-un tabel ca sunt de acord cu reabilitarea termica a blocului, am fost anuntati de conducerea asociatiei de proprietari ca nu s-au strans ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare cote intretinere Livia Costescu Livia Costescu Buna seara, Am vrut sa platesc intretinerea pe luna mai si cei de la asociatie au spus ca mai intai trebuie sa platesc placarea si apoi intretnerea. Am trimis ... (vezi toată discuția)
Am contestat, în luna aprilie, două cheltuieli efectuate de asociație pe care nu le-am plătit. În luna iulie mi-au fost aplicate penalizări pentru neplata acelor cheltuieli, sunt legale? doar_dana doar_dana In luna aprilie 2018, in lista afisata pt plata intretinerii au fost doua cheltuieli respectiv reparatii lift si reparatie interfon pt care am facut ... (vezi toată discuția)