avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale organigrama obligatorie???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

organigrama obligatorie???

organigrama unei societati comerciale este obligatorie???
care este sanctiunea , in cazul in care o societate nu are organigrama?? multumec
nu este obligatorie
organigrama este numai o schema a organizării şi legăturilor dintre compartimente, care ajuta doar la configurarea raporturilor ierarhice, dar care nu are caracter obligatoriu, cum este, de ex, regulamentul intern
Din punctul de vedere al unui control de la inspectia muncii ş.a., nu au temei juridic sa va amendeze. Dar daca aceasta organigrama nu este prezentata in regulamentul intern al societatii, angajatii nu prea isi cunosc locul in societate iar sanctiunile se vor dovedi a fi de alta natura si in general duc la indisciplina si intreruperea unui flux normal de lucru in societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Organigrama unei societati comerciale Instantlife Instantlife Buna ziua! Este obligatorie realizarea, pastrarea, modificarea organigramei unei societati comerciale? Intreb asta, deoarece in litigiile de munca ... (vezi toată discuția)
Motivare a deciziei silverlining silverlining O decizie de mutare in alt compartiment in baza art.40 Codul muncii, a unui articol din regulamentul intern si a unui alt articol dintr-o lege care noteaza ... (vezi toată discuția)