avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu izolatia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu izolatia

Buna seara daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Am avut probleme cu izolatia dupa ce a cazut o bucata din planseu sa izolat acoperisul dar apa care sa infiltrat sub izolatie nu sa mai decopertat sa izolat peste iar eu ori cit am izolat iese igrasia peste desi am izolat si plafonul cu polistiren de 5 , nu mai stiu ce sa fac umiditatea si igrasia este foarte mare . Asociatia de proprietari nu mai vrea sa decopertam si sa izolam din nou pentru a avea si eu confortul de care si ei beneficiaza . Un sfat sa actionez in instantia?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:05, 11 Decembrie 2011
Daca lucrarea de hidroizolatie acoperis a fost executata in cadru legal de catre asociatia de proprietari,normal trebuie ca aceasta sa detina o garantie
Sesizati oficial presedintele de asocitie despre existenta disconfortului datorat calitatii executiei initiale a hidroizolatiei si solicitati implicarea responsabila in vederea remedierii acesteia
Incheiati asigurarea facultativa a locuintei,si eventualele costuri ocazionate de prejudiciile cauzate defectiuni/disfunctionalitati la instalatia parte comuna constructie ,o puteti solicita si recupera de la asociatia de proprietari
@aledical,
Cand s-a efectuat lucrarea de hidroizolatie?
Aceste lucrari trebuiesc efectuate in sezonul cald, atunci cand soarele incalzeste si terasa se infierbanta. Chiar si daca se executa in iulie-august trebuie avut grija sa se prinda cateva zile fara ploaie.
La noi, un proprietar a sesizat asociatia in luna noiembrie ca i se umezeste tavanul si se infiltreaza apa. S-a realizat lucrarea cam dupa 15 zile de la sesizarea. Pot sa spun ca este un timp record pentru a contacta 2-3 executanti, a discuta asupra solutiilor, a face masuratorile, a analiza devizele, ofertele si a decide realizarea lucrarii prin incheierea unui contract cu plata in 4 rate.
In timpul lucrarii temperatura a fost de 4-12 grade, o temperatura mica pentru a se usca natural terasa umeda. Chiar daca in aceste zile nu a plouat, nu a fost suficient. S-a decopertat, s-a aerisit, s-a mai lasat descoperit 2 zile... Deasupra, pe terasa au folosit butelii si-au incalzit terasa, au ars exteriorul sa fie cat mai uscat. Dar, dupa o saptamana de la finalizarea lucrarii s-a constatat ca in casa omului peretele este umed. Si probabil asa va ramine pana la vara cand se va zvanta cu ajutorul naturii, cand vaporii vor iesi prin acele supape montate in acest scop.
Spuneti ca astepati un sfat:
Un sfat sa actionez in instantia?

Credeti ca judecatorii se pricep la tehnologia hidroizolatiei terasei? Eu nu cred pentru ca nu asta este ceea ce trebuie sa stie ei.
Asa ca, in adunarea generala din primul trimestru al anului 2012, sustineti inscrierea acestei lucrari in bugetul pe anul 2012 si sesizati in scris ca aveti infiltratii de apa din terasa.
La vara, cand va fi cald se va putea decoperta si efectua lucrarea.
Oamenii gospodari isi pregatesc vara sania pentru iarna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme izolatie vasiledela4 vasiledela4 Buna seara am o problema cu igrasia din casa locuiesc la ultimul etaj acum 7 ani a fost izolat blocul pentru ca sub izolatie s-a infiltrat apa si a cazut o ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc adrian_09 adrian_09 Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc iar in urma caderilor mari de zapada acopreisul acestuia s-a rupt, eu avand infiltratii considerabile de apa in ... (vezi toată discuția)
Refacere hidroizolatie terasa bloc stln stln Salutare, Am si eu o problema, destul de delicata sa zic asa... Am achiztionat apartament et.10/10, in urma cu aprox 5 ani (2012)...La data respectiva nu au ... (vezi toată discuția)