avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal-urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal-urgent

daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc
Cel mai recent răspuns: sallai , utilizator 19:27, 11 Decembrie 2011
Nu exista angajare pe perioada de proba .. ori se incheie c.i.m. pe durata determinata ori pe durata nedeterminata ... perioada de proba este inclus in durata c.i.m. ...

Daca suntet nemultumita de activitate acelei persoane atunci pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia, potrivit art.31 alin.3 C.mun.
Potrivit art. 85 din Codul muncii Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

stimate! cf. articolului 31 alin.(1) poti angaja pe perioada de proba.

concret. pot angaja pe perioada NEDETERMINATA cu o perioada de proba de 30 de zile?
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Art.31 alin.1 C,mun., prevede durata perioadei de proba in cazul c.i.m. incheiate pe durate nedeterminata ... pentru ceea ce doriti dvs , perioada de proba este cea prevazuta in art.85 C.mun, postat mai sus de colega noastra ...

Art.31 (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
.....


In speta, da puteti incheia un c.i.m. pe durata nedeterminata cu o durata de proba de 30 de zile.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc frumos. o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba madi60 madi60 Vreau sa angajez o persoana si o supun mai intai la o proba. 1. Cat poate fi maximum perioadei de proba ? 2. Dupa ce s-a terminat perioada de proba, ... (vezi toată discuția)
Durata perioada de proba LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Care este durata maxima pentru perioada de proba in cazul unui salariat angajat ca muncitor calificat? (vezi toată discuția)
Explicatie articole razvypitesti razvypitesti ...... Art. 31. [perioada de proba] (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o ... (vezi toată discuția)