avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Vreau sa angajez o persoana si o supun mai intai la o proba.
1. Cat poate fi maximum perioadei de proba ?
2. Dupa ce s-a terminat perioada de proba, persoana respectiva corespunde cerintelor postului si urmeaza sa-i fac un contract de munca. Presupunand ca perioada de proba (indiferent cat ar fi ea de mare) se termina pe 15 ianuarie, cu ce data va incepe contractul de munca ?
3. Perioada de proba reprezinta vechime in munca ? Daca da, de unde se vede asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 17 Ianuarie 2013
1. Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere - art.31 alin.1 C.mun.

2. Nu, perioada de proba face parte integranta din durata c.i.m. .. art.31 alin.1 C.mun. mentionat mai sus este aplicabil in cazul c.i.m. incheiate pe durata nedeterminata .
Pentru c.i.m. pe durata determinata , avem prevederile art.85 C.mun.:
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

3. Art.32 (3)C.mun. : Perioada de proba constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata perioada de proba LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Care este durata maxima pentru perioada de proba in cazul unui salariat angajat ca muncitor calificat? (vezi toată discuția)
Perioada de proba adrianseres adrianseres Buna ziua, Dorescsa stiu care este perioada de proba dupa noul cod al muncii, si daca perioada de proba se poate prelungi cu inca o \"perioada de ... (vezi toată discuția)
Revisal-urgent sallai sallai daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc (vezi toată discuția)