avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Retrocedare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Retrocedare

Buna ziua,

Ma numesc Calin Florian, vin cu o intrebare la dumneavoastra.
In urma demolarii din 1979, primaria sectorului 5, are sa-mi retrocedeze o suprafata de 220 mp, eu avand act de vanzare-cumparare si cadastrul facut am solicitat de 2 ori in scris primariei terenul, iar raspunsul a fost ca pe terenul meu s-a construit un bloc. Cum pot sa intru in posesia terenului?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 21:28, 11 Decembrie 2011
In posesia terenului nu mai puteti intra pentru ca nu se poate retroceda in natura aveti dreptul la despagubiri prin echivalent,trebuie sa actionati in judecata Primaria
Primaria trebuia sa emita o dispozitie prin care vi se respinge cererea deoarece terenul nu poate fi restituit in natura si sa propuna acordarea despagubirilor, urmand sa se intocmeasca un dosar in acest sens. Impotriva dispozitiei aveti dreptul sa faceti contestatie in instanta conform Legii 10 din 2001, daca apreciati ca exista neclaritati (in sensul ca nu ar fi construit un bloc pe terenul dumneavoastra)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotbal, castraveti, drept civil ? Geo Geo Geo Geo Preambul :-) subiectul a fost expus la rubrica "problemelor cu statul" dar neprimind niciun raspuns, il public si la "civile". Buna ziua, Am sa caut ... (vezi toată discuția)
Termen de asteptare - legea 10/2001 noiklosa noiklosa Buna ziua, In cazul in care Primaria unei localitati raspunde la o petitie, spunand ca nu (mai) are terenuri disponibile pentru retrocedare in echivalent cf ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)