avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... POT SOLICITA RETROACTIV UNEI SOCIETATI AGRICOLE CU ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

POT SOLICITA RETROACTIV UNEI SOCIETATI AGRICOLE CU CARE ESTE INCHEIAT UN CONTRACT DE ARENDA ANUMITE DREPTURI CE MI SE CUVIN CA MOSTENIRE

va supun atentiei urmatoarea speta: bunica, decedata , detinea suprafata de 38 ha . Fiii dansei in calitate de mostenitori au incheiat un contract de arenda cu o societate agricola (fara a se dezbate mostenirea ) In 2005 unul dintre ei a decedat, nefiind casatorit , nu a avut mostenitori directi. Din 2005 societatea agricola a refuzat sa plateasca parte ce se cuvenea acestuia pe motiv ca nu are mostenitori ( total gresit ) .Problema este ca la primarie impozitul se achita pentru toata suprafata . Intrebarea mea este daca si in ce temei pot solicita societatii respective sa ni se achite partea ce se cuvenea unchiului meu din 2005 pana in prezent .
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:40, 11 Decembrie 2011
Trebuie dezbatuta succesiunea unchiului, apoi mostenitorii acestuia pot solicita plata retroactiva a arendei care i s-ar fi cuvenit pentru ultimii trei ani (termenul de prescriptie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pt subventia apia aferenta unui teren agricol aleksutzu aleksutzu As dori un sfat legat de urmatoarea problema: Bunicul sotiei mele, cand a decedat, a lasat celor 4 copii ai sai, printre altele, si suprafata de 3 ha teren ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ??? simona.t simona.t Parintii mei au mostenit o suprafata de 2 ha teren arabil de la un unchi. Acesta a decedat in urma cu 7 luni si nu mai are mostenitori. Nu a fost dezbatuta ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren agricol laurentiu79 laurentiu79 Bună!Bunicul meu,decedat(tata mamei) a avut 2 ha de tren agricol dat în arendă până în anul 2016...mama mea mai are un frate(unchiul meu decedat in anul ... (vezi toată discuția)