avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare parti sociale

Gama Spania a imprumutat cu 400.000 Eur pe Z Cipru.
Z Cipru a cumparat 5 parti sociale la Y Romania cu 300.000 Eur.
Societatea X Romania cumpara partile sociale ale lui Y Romania de la Z Cipru pentru 400.000 Eur.
Soc. X Romania se obliga sa ii plateasca lui Z Cipru, 400.000 Eur pentru partile sociale cumparate. Dar Z Cipru are datorie de 400.000 Eur la Gama Spania.
Se poate face compensare si X Romania sa nu ii mai plateasca lui Z Cipru ci sa ii plateasca direct lui Gama Spania?
Poate Z Cipru sa vanda partile sociale pe care le-a cumparat cu 300.000 eur, cu 400.000 eur? :(
Cel mai recent răspuns: madalinalina , utilizator 12:04, 12 Decembrie 2011
da, se poate face plata direct in contul firmei gama spania de catre firma x romania pentru actiunile cumparate de la z cipru ce datoreaza suma de 400.000 euro firmei gama spania.. conditia este ca z cipru sa fie de acord in mod expres cu plata in acest mod. facuta direct creditorului sau...si nu e vorba de compensare pentru ca gama spania nu datoreaza nimic nimanui pentru a se stinge datoriile prin compensare...iar z cipru poate vinde parti sociale a caror valoare nominala este de 300.000 euro si cu 1.000.000 euro daca asa doreste si gaseste cumparatori

multumesc mult :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in trei bogdan22003 bogdan22003 Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)
Compensare intracomunitara in 3 sv.cristian sv.cristian Buna seara, as avea nevoie de putin ajutor. Se da urmatoarea problema : X SRL - Romania Y SRL - Ungaria Z SRL - Bulgaria X datoreaza lui Y si Z datoreaza ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin girat - o problema ciudata! leovigild leovigild Salut tuturor! Problema mea e urmatoarea: firma [b]\"x\"[/b] emite un BO stipulat la scadenta catre firma[b] \"y\"[/b], care il gireaza catre firma ... (vezi toată discuția)