avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de venit daca urmeaza sa intru in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de venit daca urmeaza sa intru in somaj

societatea unde lucrez urmeaza de la inceputul lui 2012 sa ma trimita in somaj; eu in prezent sunt in co dar am nevoie de o adeverinta de venit si nu doresc sa mi o elibereze; ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 13 Decembrie 2011
Depuneti o sesizare la ITM pentru faptul ca acesta va refuza eliberarea unei astfel de adeverinte ... in principiu, este bine ca solicitarea de adeverinta sa o aveti inregistrata la angajator ...

art.8 (3) din HG nr.500/2011 : La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii. .......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de venit pt banca florian_dum florian_dum BUna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent va rog. Angajatorul refuza sa.mi elibereze o adeverinta de venit pt o banca. Pt un card bancar. Sunt angajat cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare MariusZoltan MariusZoltan Buna , As dorii si eu un raspuns la o intrebare . Pe data de 1 noiembrie 2012 am incetat activitatea prin demisia mea la o societate .La aceasta societate am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salariat daniel1138 daniel1138 Am solicitat o adeverinta de salariat insa mi-a fost refuzata eliberarea acesteia,motivul fiind: [quot]Firma se afla in insolventa si ca nu se pot elibera ... (vezi toată discuția)