avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referat mincinos->convocare disciplinara->fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referat mincinos->convocare disciplinara->fara consecinte?

Doresc sa stiu daca traditional, daca nu si legal, angajatorul are... "dreptul" sa minta intr-un referat si sa te frece cu convocari disciplinare pe baza unor referate mincinoase fara consecinte legale daca-l reclam penal (de drept).

Fiindca procedura este una legala, si aceste hartii ajung implicit la institutiile statului, consider ca acestea sunt infractiuni penale, fals in declaratii, multe din articolele din codul penal privind infractiunile in legatura cu serviciul, adica abuz, uzurparea functiei, ticluirea de probe mincinoase (inselaciunea), instigare la hartuire (este o infractiune penala), fals, uz de fals si altele care poate nu-mi sunt evidente acum fiindca sunt doar om
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 11:50, 13 Decembrie 2011
sesizati parchetul si politia pe aspectele mentionate. asta nu insemana ca cercetarea disciplinara nu-si produce efectele.....pana nu ii condamna definitiv si irevocabil in penal...
Codul muncii reglementeaza urmatoarelele principii:
ART. 5
(1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.
(2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
(3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
(4) Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări directe.
ART. 6
(1) Orice salariat care prestează o muncă beneficiază de condiţii de muncă adecvate activităţii desfăşurate, de protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă, precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nicio discriminare.
. Aceste principii sunt reflectate in mod evident, in drepturile salariatului consfintite de acelasi act normativ cum ar fi dreptul le demnitate in munca, dreptul la egalitate de sanse si tratament ... iar in momentul in care angajatorul incalca, (intentionat in cazul de fata) aceste drepturi, este absolut normal ca angajatul sa-si caute dreptatea, avand posibilitatea exercitarii acestui drept fie prin petitie adresata ITM, fie prin cautarea unui alt loc de munca si de ce nu in situatia prezentata prin plangere adresata organelor penale ( politie, parchet).
sesizati parchetul si politia pe aspectele mentionate. asta nu insemana ca cercetarea disciplinara nu-si produce efectele.....pana nu ii condamna definitiv si irevocabil in penal...

Intr-adevar isi produce efectele. Verific inginereste doar daca nu sunt eu nebun. Din experienta, autoritatile ce se ocupa de penal nu rezolva absolut nimic de acest gen, inclusiv marturia mincinoasa in fata instantei de judecata, sub juramant

@Aldea Ioana, am facut deja plangere la CNCD de mai multe ori, si au zis ca nu exista nici o discriminare, cand discriminarea in acest caz e mai evidenta decat o galeata de apa glaciara ce ti-e turnata in crestet. N-am avut timp sa sesizez omologii europeni despre "activitatea" CNCD inca. Se plangea o doamna ca s-a desfiintat ANES, dar garantez ca e mai bine asa... oricum cei din ANES au fost propusi politic si angajati la CNCD in consiliu

Curtea de Apel Bucuresti s-a spalat pe maini de cazul meu pe sistemul Pilat din Pont (oricum tot la ei ajung peste 2-3 ani daca nu ma decid sa le fac cerere de rezectie intre timp dupa ce vad hotararea judecatoreasca), si noul proces in fond incepe de abia la anul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu angajarea din cauza proprii pe salariu ciucifer ciucifer nu vrea nimeni sa ma angajeze cind aude de poprire pe salariu,ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Măriri salarii în firme private Nick_bv Nick_bv Bună ziua! Vreau să vă întreb dacă este legal ca intr-o firmă privată, la o mărire salarii generală, să nu fie cuprinși toți angajații. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Job pentru cetatenii straini adno adno buna ziua! sunt casatorita cu cetatean strain non UE de 3 ani,detine:O permis de sedere valabil pe 2 ani , locuim in tara si am intampinat problema de a nu il ... (vezi toată discuția)