avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Discutiile de pe e-mail pot fi facute publice ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Discutiile de pe e-mail pot fi facute publice ?

Am fost pacalit de o firma care m-a dus cu presul in decursul unei prestari de servicii din partea mea, am terminat lucrarea dar refuza sa semneze contractul.
Pot atentiona alti clienti despre mentalitatile firmei respective, facand publice mailurile ce s-au schgimbat intre noi ?
Eu am propus un contract de confidentialitate, dar au refuzat sa il semneze.
Deci ,in ce masura un mail adresat mie poate fi facut public ?
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 21:50, 15 Decembrie 2011

Daca nu exista contract de confidentialitate si daca Dvs vreti sa dezvaluiti date reale, nu trunchiate / modificate, nu cred ca puteti avea probleme. In opinia mea, se pot indrepta impotriva Dvs pt. un prejudiciu de imagine adus firmei doar daca sustineti neadevaruri.

Nu ati lasat sa se inteleaga daca respectiva firma a beneficiat deja de lucrarea respectiva si refuza sa o plateasca, sau doar vi s-a dat de inteles ca vor lucrarea, ati executat-o si acum o refuza.

Pe un forum de pasionati ai computerelor exista o arie numita "Valea Plangerii" (google it, including quotes). Acolo sunt citate foarte multe schimburi de mailuri intre diversi clienti nemultumiti si firmele care le-au adus un prejudiciu sub o forma sau alta.
Multumesc pentru raspuns.
Da, intr-adevar, mi s-a dat de inteles ca vor lucrarea, am executat-o si acum o refuza.
Detest sa muncesc onest si apoi sa fiu pacalit, asta este tot.
Voi scozte din lista pe care o fac publica data de lansare a firmei ori altceva ce ar putea alimenta concurenta, in rest - mailul meu este proprietatea mea si fac ce vreau cu ea, nu-i asa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 196 c ContSters173568 ContSters173568 Buna seara, Sunt intr-un conflict de munca cu angajatorul meu ce tine de circa 1 an. Pe mail am insa multe informatii prin care ma batjocorea (Ex: sa ii zic ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei cobru cobru Poate nu tine neaparat de drept civil intrebarea mea. Am gasit pe net (poate o varianta mai veche), articolul 18 din Constitutia Romaniei: ART. 28 Secretul ... (vezi toată discuția)
Angajatorul schimba parola de email a angajatei aflata in prenatal, pentru acesul colegilor la inboxul acesteia nomack87 nomack87 Sotia mea, recent intrata in prenatal, a facut handover colegilor care i-au preluat clientii, dar un director a decis ca ar fi mai bine ca ea sa ofere ... (vezi toată discuția)