avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate

Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Tatal meu a suferit un infarct miocardic acut in primavara acestui an in urma caruioa i s-au descoperit 3 artere infundate. I s-a facut stendare la una din ele si urmeaza inca una dar nu se stie exact cand. Pana acum a fost in concediu de paternitate, iar acum medicii i-au recomandat pensionarea pe caz de boala. Problema este k tatal meu are 42 ani si numai 15 ani de cotizare,ceea ce nu ii permite pensionarea. Intrebarea mea este dak nu mai exista si alta varianta de pensioanare in cazul lui. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ZahariaAdina , utilizator 14:28, 19 Decembrie 2011

Pensie de boala gr. III de invaliditate cu drept de lucru 4ore /zi.Asta in ideea ca are voie sa mai lucreze si poate.
succes!!
iulia53 a scris:
Pensie de boala gr. III de invaliditate cu drept de lucru 4ore /zi.Asta in ideea ca are voie sa mai lucreze si poate.

O persoana care nu a realizat stagiul necesar in raport cu varsta, stagiu prevazut la art. 73 din Legea nr. 263/2010, nu poate beneficia de pensie de invaliditate. Ori tocmai asta a spus doamna care a deschis discutia, ca tatal ei nu a realizat acest stagiu.

@ZahariaAdina

Nu exista nici o alta varianta de pensionare. Celelalte categorii de pensie prevazute in Legea nr. 263/2010 presupun indeplinirea, cumulativ, a conditiilor privitoare la varsta si stagiu, cu exceptia pensiei de urmas. De exemplu, tatal dvs.:
-poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani, intrucat a realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani;
-poate beneficia de pensie anticipata partiala dupa implinirea varstei de 60 de ani, cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 35 de ani.
Va multumesc mult pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare posibila dupa un infarct miocardic acut? myrcyca myrcyca Recent [aprox.o saptamana in urma] am suferit un infarct miocardic acut in urma caruia s-a intervenit cu implantarea a 2 stenturi pe artera ... (vezi toată discuția)
Conteaza vechimea in cazul pensiei de invaliditate? albertnoemi albertnoemi Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema mai ,,complicata\"? Am o cunostiinta, are probleme cardiace si ar vrea sa se pensioneze pe caz de boala. A ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate florina_222 florina_222 Sotul meu la data de 07.11.2011 are o vechime in munca de 22 ani,11 luni 19 zile,din care in structuri militare ale M.A.I. 19 ani,11luni si 22 zile. A fost ... (vezi toată discuția)