avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale REZILIERE CONTRACT DE COMODAT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

REZILIERE CONTRACT DE COMODAT

Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, prietenul meu ramanand asociat unic. Datorita unor probleme personale si financiare firma si-a intrerupt activitatea(totul fiind inregistrat la Camera de Comert). Problema este ca contractul de comodat este incheiat intre tatal meu si firma, acum cu asociat unic,pe o perioada de cinci ani. Doresc ca firma sa nu mai fie trecuta la adresa tatalui meu. Am doua intrbari : 1. Cum se poate rezilia acest contract?, 2. Se poate rezilia acest contract in lipsa asociatului unic al firmei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: planoristul , utilizator 15:05, 11 Decembrie 2015
Asa este. Dar in situatia in care firma nu are mai nimic in patrimoniu?
Depinde în ce condiţii a ajuns în această stare.

În cel mai rău caz, tot rămîne, pentru cei de la fisc, praful de pe tobă! =D>

Va trebui sa verificati clauzele contractului de comodat sa vedeti daca sunt clauze de denuntare unilaterala a contractului. Chiar daca este contract de comodat, este un contract care are doua parti si o reziliere inainte de termen trebuie sa aiba acordul celor doua parti sau sa obtineti rezilierea printr-o hotarare judecatoreasca.
Ar mai fi - o discutie cu prietenul dvs care si-ar putea muta sediul firmei de buna voie.
Buna!

Am si eu o intrebare legata de rezilierea contractului de comodat: daca reziliez contractul de comodat pentru locatia unde este inregistrat la Registrul Comertului sediul firmei, pentru a incheia un contract de inchiriere, la aceeasi adresa, trebuie sa notific acest lucru la Registrul Comertului?

Multumesc.
Vreau sa reziliez un contract de comodat , as dori sa stiu care sunt pasii. Multumesc !
Eu sunt proprietarul spatiului si nu mai accept ca firma prinsa in contract sa-si mai desfasoare activitatea avand ca adresa spatiul meu. Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)
Model de contract themis themis În secţiunea modeldecontract.ro, la ... (vezi toată discuția)