avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OG 30 /2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OG 30 /2011

Buna ziua,
Acordarea facilitatilor fiscale conform OG 30 /2011, se aplica si in cazul societatilor comerciale care se afla in executare silita prin blocare de cont si persoanelor fizice care au primit acasa "titlu executoriu"pentru sume restante la bugetul de stat ?
Cunosc situatii in care cei care au contul blocat , nu au beneficiat de aceasta facilitate. Cum spune legea ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:36, 15 Decembrie 2011
Facilitatile se acorda pentru comformarea voluntara nu pentru cazuri de executare silita.
Nu se acorda facilitati fiscale in cazul persoanelor fizice sau juridice aflate in procedura executarii silite conform prevederilor Codului de procedura fiscala.
da, pai in acest caz, cine credeti ca se incadreaza, din moment ce noi primim somatii insotite de titlu executoriu emise cu a doua zi dupa ce trece termenul de plata?
Conform art. 2 din OUG 29/2011 beneficiarii esalonarii sunt toti contribuabili indiferent de forma lor de organizare. Art. 4 din acelasi act normativ prevede care dintre contribuabili pot beneficia de esalonare, adica cei care au depuse declaratiile fiscale, se afla in dificultate generata de lipsa temporara de disponibilitati banesti, nu se afla in procedura insolventei, nu li s-a stabilit raspunderi etc.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii stabilite prin decizie control dutescu maria dutescu maria Buna ziua, In urma unui control de fond s-a stabilit ca am colaborat cu o firma inactiva si a rezultat debit suplimentar impozit 20000 si tva 23000 plus pen ... (vezi toată discuția)
Cum se face esalonarea obligatiilor fiscale si ce avantaje sunt ? CRM2013 CRM2013 In conditiile OUG29/2011 si 40/2014 am inteles ca o firma cu datorii poate cere o esalonare a acestora ; in cazul unei datorii de cca 70000 lei , se cere o ... (vezi toată discuția)