avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de închiriere spaþiu locativ în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de închiriere spaþiu locativ în aceeasi zi în care a fost înregistrat la fisc fãrã înºtiinþarea chiriaºului

Bună ziua. V-aş fi recunoscător dacă a-ţi putea face câteva referiri şi la cazul meu.
În aprilie 2008 am încheiat un contract de închiriere al unei camere dintr-un apartament. În aceeaşi zi proprietarul, fără înştiinţarea mea, a reziliat contractul (probabil pentru a nu plăti impozit). Eu am aflat despre contract că a fost reziliat în urmă cu 2 săptămâni (noiembrie 2011). Acest contract este baza legală pentru care îmi era acordată o indemnizaţie de chirie de la locul de muncă. Acum cei de la serviciu, aflând despre contract că este reziliat, vor să-mi impute suma totală acordată în toţi aceşti ani. Menţionez că în contract este prevăzută o clauză în care proprietarul se obligă să mă înştiinţeze cu 30 de zile înainte dacă vrea să rezilieze contractul. Eu neştiind că acest contract a fost reziliat, îmi puteţi spune vă rog cum aş putea să scap de această situaţie ? Vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GoguClaudiu , utilizator 16:28, 16 Decembrie 2011
declaratia 220 este o declaratie privind venitul estimat
Am înţeles că numai în instanţă se poate rezolva cazul meu. Întrebarea la care aş dori să găsesc un răspuns este cât de mari sunt şansele să câştig acest proces.
costiboncu a scris:

Buna ziua,

rezilierea contractului de locatiune nu se face la administratia financiara.

Nu s-o face dar se duce proprietarul "dastept si smecher" la AF si depune o asa zisa "incetare", mai depune o Declaratie 200 prin care declara ca a incetat ctr. de inchiriere si a realizat venituri 0 (zero) si aiaca, cum fenteaza statul de impozitul pe venituri din chirii, de contributia la sanatate... iar el marsavul in toata aceasta perioada a incasat chiria la negru...

eu zic ca sansele sunt de partea dvs, luati-va un avocat experimentat sunt destui buni si aici pe forum, uitati-va la nr de recomandari.
Singura greseala din partea mea a fost ca n-am facut nici un act cand i-am platit banii de chirie. Si mai mult de atat ma ameninta ca face o declaratie precum ca nici n-am stat acolo si ia doi vecini martori. S-ar putea face ceva din punctul asta de vedere? Va multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract locatiune ioana lh ioana lh Exista un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, incheiat pe o perioada determinata. Locatorul, impotriva vointei locatarul, a inceput sa faca lucrari ... (vezi toată discuția)
Impozit dupa reziliere contract titto titto buna ziua! am si eu o nelamurire si anume: am stat cu contract de chirie 10 luni din 12,acesta sa reziliat de comun acord cu doua luni mai devreme,impozit ... (vezi toată discuția)
Ce sanse credeti ca am sa castig procesul? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, nu stiu daca am postat intrebarea unde trebuia, dar poate imi puteti da un sfat. Parintii mei au facut un contract de inchiriere pe 1 an de zile ... (vezi toată discuția)