avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce pot face sau ce avantaje voi avea de pe urma ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce pot face sau ce avantaje voi avea de pe urma certificatului de persoana cu handicap?

sunt o persoana cu 2 dizabilitati din nastere, si anume, nu aud cu urechea stanga, am obtinut un certificat de handicap in primul an de facultate, pentru un aparat de auz, de atunci nu mi-am inrenoit certificatul de handicap, al doilea handicap nu vad cu ochiul drept, pentru asta nu am nici un fel certificat de handicap, nu l-am obtinut din diverse motive personale, intrebarile mele sunt, cum as putea sa obtine un loc de munca, am cautat pana acuma ca un om normal, fara dizabilitati, care ar fii pasii de urmat sa ma declar o persona cu dizabilitati
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:32, 14 Decembrie 2011
Numai comisia de expertiza medicala adulti se poate pronunta daca afectiunile mentionate pot fi incadrate drept handicap
In baza documentelor medicale justificative solicitati comisiei de expertiza medicala locala analiza,eventual investigatii ,in urma carora sa dispuna incadrarea sau nu in afectiune cu grad handicap
Faptul ca veti primi un certificat de handicap nu inseamna ca veti avea dreptul automat la un loc de munca prin sprijinul statului roman.

Veti beneficia in functie de gradul de handicap (probabil mediu) de o indemnizatie, buget complentar, etc.
Alex_Munteanu a scris:

Veti beneficia in functie de gradul de handicap (probabil mediu) de o indemnizatie


Chiar daca exista decizie de incadrare in afectiune cu grad de handicap,acordarea de indemnizatie este conditionata de bugetul autoritatii care asigura acordarea acelei indemnizatii

Autoritatile sunt obligate sa asigure finantarea pentru plata indemnizatiilor si bugetelor complementare.
Persoanele cu handicap sunt cele care au deficiente fizice, senzoriale, psihice, mentale sau asociate care le ingradesc sau limiteaza accesul cu sanse egale la viata societatii. Din acest motiv, ele au nevoie de masuri de protectie ce au ca scop integrarea si incluziunea sociala.

Potrivit legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, acestea au o serie de drepturi care au in vedere ocrotirea sanatatii, educatia si formarea profesionala, ocuparea si adaptarea locului de munca, asistenta sociala, locuinta, precum si petrecerea timpului liber, asistenta juridica sau facilitati fiscale.

Sanatate si securitate


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stenoza aorticav lucyfer lucyfer Buna seara ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: fiul meu[25 de ani],a fost operat la University Hospital of North Stffordshire din Marea ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind drepturile copilului cu grad de handicap usor Comanescu1976 Comanescu1976 Am un baiat care are o usoara intarziere de limbaj. are 2 ani si vorbeste ca un copil de 1,7 luni. Lucru validat si de medic. Mi s-a dat pe langa diagnosticul ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicapat - stare materiala gantnerzoltan gantnerzoltan Va rog sa ma ajutati cu raspunsurile la intrebarile de mai jos: Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru obtinerea certificatului de handicapat? Starea ... (vezi toată discuția)