avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termen de prescriptie intre asigurator si broker
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termen de prescriptie intre asigurator si broker

Buna seara,

Spuneti-mi va rog care este termenul de prescriptie intre asigurator si broker, pentru nepredarea la timp de catre broker a politelor de asigurare in baza unui ctr de mandat incheiat in temeiul L 32/2000. Este de 2 ani sau de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: CALIN MARIUS CHEREGI , Consilier juridic 20:37, 17 Decembrie 2011
Prescriptia este de 3 ani.
Mda, in materia asigurarilor termenul de prescriptie este de 2 ani. In masura in care va referiti la o obligatie de plata.
este de 2 sau de 3 ani?
Din cate stiu eu este de trei ani.
Prescriptia generala este de 3 ani. Totusi, conf. Decretului 167/1958 termenul este de 2 ani pentru aporturilor juridice izvorâte din asigurări

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim care este termenul de prescriptie in materie de asigurari? 2 sau 3 ani? (vezi toată discuția)
Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)
Termenul prescrierii dosarului de dauna auto intre service si asiguratorul cu care are conventie Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, care este termenul de prescriptie pentru dosarele de dauna auto, daca intre service-ul auto si societatea de asigurare ... (vezi toată discuția)