avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICAT DE MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICAT DE MOSTENITOR

CE ESTE UN SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR?FAC PRECIZAREA CA CERTIFICATUL ESTE EMIS IN 1992,DUPA MOARTEA TATALUI,UNDE SORA A RENUNTAT LA SUCCESIUNE,MAMA A PRIMIT 1/4,IAR EU 3/4,DAR NU AU FOST TRECUTE SUPRAFETELE DE TEREN CU CARE A FOST VALIDAT TATA IN 1991,DEOARECE SORA A ASCUNS FAPTUL CA DETINEA ACESTE ACTE CU VALIDAREA.FAC MENTIUNEA CA IN 2002 S-A EMIS UN TITLU DE PROPIETATE NUMAI PE NUMELE MAMEI PE 1,5HA,IAR IN 2010 UN PROCES VERBAL DE PUNERE IN POSESIE PE 4 HA,MAMA DORESTE SA LASA PAMINTUL SURORII SI NEPOTILOR.CE AM DE FACUT ?PAMINTUL ESTE DE LA BUNICII PATERNI.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:13, 15 Decembrie 2011
La dezbaterea suplimentului este nevoie sa fie prezente si mama cu sora?Fac precizarea ca mama este nedeplasabila.
Nu este nevoie.
Va multumesc pt atentia acordata.O ultima intrebare daca se plateste taxa la valoarea bunurilor trecute in supliment.
Se plateste conform evaluarii din grila imobiliara a notarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune DARSHAN DARSHAN buna seara!Am si eu o nelamurire:am dezbatut taxa de succesiune dupa tata in 1992,cu sora si mama,fara sa se treaca si pamintul detinut de tata de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune DARSHAN DARSHAN Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)