avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cumparare societate comerciala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cumparare societate comerciala

Doresc sa cumpar de la o persoana o societate comerciala care nu are datorii si care are certificat fiscal de vanzare a societatii.Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 16:41, 12 Noiembrie 2008
Daca este vorba de un SRL ai nevoie de:
- hotararea AGA;
- contract de cesiune parti sociale;
- act constitutiv actualizat;
- specimen de semnatura pentru noul administrator, daca este cazul;
- declaratie pe proprie raspundere pentru noul asociat/asociati, dupa caz;
- copie CI pentru noul asociat/asociati.

In cazul in care, pe langa cedarea partilor sociale se doreste si schimbarea sediul social, mai ai nevoie de
- contract de comodat / inchiriere;
- acordul vecinilor si al asociatiei de prietari;
- copie titlu de proprietate pentru noul sediu.

In ceea ce priveste declaratia pe proprie raspundere pentru noul asociat / asociati si specimenul de semnatura, te sfatuiesc sa le dai in fata judecatorului delegat, nu se percep taxe, la notar te costa cam 50 lei pentru fiecare exemplar si drumul care il faci la notar il faci la ORC dar mai scutesti din bani.

Cel mai bine ar fi sa te adresezi unui avocat, va stii exact ce are de facut si te poate sfatui ce sa faci pentru plati taxe mai mici, inclusiv impozitul pe profit rezultat din cesonarea partilor sociale.
O societate comerciala poate avea si alte datorii decat cele fiscale, verificati mai bine societatea.
doriti sa cumparati o societate comerciala.

dumneavoastra in calitate de cesionar trebuie sa verificati bonitatea firmei, luati legatura cu un contabil (posibil viitorul dv contabil), solicitati macar ultimul bilant al societatii, ultima balanta, solicitati un certificat fiscal
Cumpararea unei societati implica drepturi dar si multe obligatii.
In practica se mai intampla ca cei ce vand sa incheie diverse contracte care nu le inregistreaza in contbilitate si cu care o sa va "treziti" ulterior. Puteti chiar sa solicitati constituirea unei garantii din partea cedentilor ce va fi eliberata dupa o perioada stabilita de parti.

Ca acte o sa va trebuiasca copie de pe actul de identitate , actul de studii si actul de spatiu.

Trebuia sa stabiliti in contractul de cesiune de parti sociale cine va suporta toate cheltuielile ocazionate si pretul partilor sociale cedate (in acest caz vb cu cel ce va certifica actul de cesiune).

La final........ca si cheltuiala............mai bine va faceti dv o firma noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune de actiuni in srl B.E.C. ARION B.E.C. ARION o societate comerciala cu raspundere limitata cu capital social sv de 1000 lei este detinuta de 3 actionari cu participatie egala.Din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)