avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala.Probleme intre asociati.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala.Probleme intre asociati.

Doresc un sfat pentru urmatoarea problema . A fost infiintat un S.R.L. , persoana juridica romana cu 2 asociati - 50% din capitalul social ,50% din voturi in cadrul adun gen a asociatilor.... pentru fiecare. Unul sin asociati a fost numit si administratorul societatii . Firma functioneaza de 2,3 luni de zile si a scos un profit care se afla in banca pe nimele societatii. unul dintre asociati i-l ameninta pe celalalt ca se va duce la banca si va scoate toti banii . Poate sa faca asa ceva? Care sunt consecintele ?
Cel mai recent răspuns: stelutaalistar , utilizator 15:33, 14 Octombrie 2008
Cititi prevederile actului constitutiv. acolo sunt precizate drepturile administratorului, obligatiile lui si modul in care se distribuie profitul intre asociati.
Succes!
Stiti cum e vorba aceea, "nu te pune cu nebunul ".#-o
1.poate scoate banii daca si numai daca are specimen de semnatura in baca.
2.chiar daca ii scoate din banca, legal , ii poate folosi numai in scopul firmei
3. in ceea ce priveste dividentele, acestea pot fi obtinute numai in masura participari asociatilor la pierderi si profit.
Analizati urgent si foarte bine, actul constitutiv si veti vedea axact cum se imparte profitul firmei.
Nu cred ca asociatul la care v-ati referit, are habar de ce inseamna asocierea intr-un srl.:stunned:
Dar daca din nefericire el este administratorul si are specimen de semnatura in banca... atunci poate face tot ce a spus.
E adevarat ca asociatul/administratorul care are specimen de semnatura in banca poate ridica toti banii, dar depinde de suma...nu mai mult de 10.000 de lei pe zi.
Daca este administrator, trebuie sa dea socoteala pentru gestiunea firmei.
Asa cum vi s-a spus, legal el poate folosi banii firmei doar in interesul firmei: dividendele nu se distribuie asa, aiurea, de fiecare data cand apare un profit si dupa bunul plac al celui care ajunge primul la banca sa scoata banii.
Daca nu aveti incredere in asociatul dvs, puteti cere in instanta desfiintarea societatii, si fiecare sa-si vada de drumul si banii lui, firma e noua, nu are rost sa continuati sa va stresati cu o persoana fara caracter.;)
Cu privire la excluderea asociatului,
un articol mai cuprinzator apare si in revista de la adresa [ link extern ]
, numarul din luna mai 2008 (nr.3), la pagina 46 (se poate consulta online).



Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
ionutanton777ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Imprumut la societate srl UtaRusso UtaRusso Buna ziua! Sunt asociat din 2021, la un SRL cu doi asociati, cu cate 50% parti sociale fiecare. Societatea functioneaza din 2012. Am devenit asociat prin ... (vezi toată discuția)
Problema cu ascociatul mariussss mariussss buna..numele meu este scuturiciu marius si anul trecut am infiintat un S.C. cu un prieten de-al meu,dupa care am cumparat o rulota de tip fast food.eu am scos ... (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)