avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... problema cu ascociatul
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

problema cu ascociatul

buna..numele meu este scuturiciu marius si anul trecut am infiintat un S.C. cu un prieten de-al meu,dupa care am cumparat o rulota de tip fast food.eu am scos 5000 de euro din banca si am cumparat rulota si urma ca amndoi sa platim rata la banca.....rata era de 500 de lei si fiecare urma sa punem cate 250 lei lunar pentru a o plati.doar ca dupa ce am deschis firma..dupa vreo 2 saptamani asociatul meu nu s-a mai prezentat pe la firma si pe la rulota..si nu a mai zis nk..in schimb eu am platit tot ce trebuia platit...autorizatii,contabili,marfa rata la banca ...tot ce trebuia platit...iar acuma el a venit cu pretentii financiare..a zis ca vrea 1000 de euro ca sa imi lase mie firma...eu nu mai functionez de 4 luni de zile...as putea sa il dau in judecata sa imi mai recuperez ceva din bani?cand am facut firma ..greseala mea a fost ca ne-am trecut 50% -50% ..iar eu acuma nu mai pot face nk fara semnatura lui..cu toate ca as fi vrut sa continui singur...dar acuma nu mai vreau sa fac nk pt ca el nu mai vrea..daca i-as intenta un proces as avea sanse de castig?
Cel mai recent răspuns: mariussss , utilizator 11:31, 14 August 2009
Puteti actiona numai in conformitate cu actul constitutiv al societatii si unde nu e specificat nimic special, conform legii societatilor comerciale.Pentru a deschide o actiune, trebuie sa aveti dovezi pentru fiecare capat de cerere.Incercati sa abordati un avocat, prezentatii actele si toate documentele pe care le aveti.oricum avocatul va sti ce sa va mai ceara.
Din datele insuficiente pe care le-ati furnizat, nu se poate concluziona ceva.
Aveti posibilitatea excluderii pe cale judecatoareasca, dar e o procedura mai grea si costisitoare. Negociati cu el si oferitii 500 pentru ca iesiti mai ieftin.
da..dar nici eu nu mai vreau acuma sa ma ocup de firma pentru ca am platit o gramada de bani si acuma nu mai pot face nk fara semnatura si acordul lui..la fel e si el..doar ca el nu a bagat banii aia..si toata greseala a fost ca am trecut pe contract...50% eu am procent si 50 % el..dar profit nu prea am reusit sa scoatem...adik sa scot
Cine este administratorul firmei ?
amanoi suntem trecuti administratori fiecare cu cate 50%

Alte discuții în legătură

Creditare srl nou infiintat TechBoss TechBoss Asociatul unic, care este si administrator, imprumuta SRL-ul nou infiintat cu 1000 lei din care foloseste 300 lei pentru achizitia de echipamente. In luna ... (vezi toată discuția)
Firma LadyBlondy LadyBlondy Buna ziua.Cu ex sotul am cumparat pe o firma o hala si teren din care doar 10 % este al meu.Acuma el vrea sa ma scoata din firma fara sa imi dea nimik.Desi ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala.probleme intre asociati. stelutaalistar stelutaalistar Doresc un sfat pentru urmatoarea problema . A fost infiintat un S.R.L. , persoana juridica romana cu 2 asociati - 50% din capitalul social ,50% din voturi in ... (vezi toată discuția)