avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Autodenunt licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Autodenunt licitatie

M-a contactat o firma pentru o subcontractare a unei licitatii publice. Bineinteles ca as fi fost si eu interesat sa particip la licitatia respectiva, dar stiti cum e treaba cu licitatiile pe la noi. In fine, am trecut peste resentimente si mi-am zis ca daca banii sunt buni, voi accepta. Cand am cautat licitatia pe net, am vazut ca este specificat ca nu e posibila subcontractarea pentru respectiva licitatie. Eu inca nu am acceptat nimic, prin urmare ei inca n-au subcontractat, deci nu au incalcat termenii contractului.

Daca eu subcontractez de la ei, ma fac vinovat de ceva?
Daca sunt vinovat ca am subcontractat de la contractorul principal si ma autodenunt, cam ce risc eu si cam ce risca ei?

Ca sa fiu total nevinovat, as putea sa las lucrarea altcuiva, (nu cred ca contractorul principal are vreun gand sa faca el lucrarea) si apoi sa denunt subcontractarea, dar asa n-as avea nicio dovada. As sti perfect ca s-a intamplat asa ceva(pentru ca as vedea efectiv cine face treaba), dar n-as avea nimic la mana, si nu cred ca as fi luat in serios pe vreo undeva.

Mai exista vreo alta solutie pentru problema asta, in afara de cea evidenta in care accept firmiturile de la contractor si ma bucur ca imi permite sa supravietuiesc?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:17, 16 Decembrie 2011
situatia dvs. este reglementata de art.45 si 46 din OUG 34/2006
In anuntul de participare al licitatiei publicat de catre autoritatea contractanta scrie clar

Contractul ar putea fi subcontractat
Nu

Deci nu vad cum e reglementata situatia mea de art.45 si 46. Totusi va multumesc pentru raspuns, voi studia OUG 34/2006 pentru a cauta articolele care privesc situatia mea
Art. 45 - (1) Fără a i se diminua răspunderea în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a viitorului contract de achiziţie publică, ofertantul are dreptul de a include în propunerea tehnică posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul respectiv.

Achizitiile publice sunt reglementate de LEGI, nu de bife in anunturi. Exista mai multe bife introduse in AP si AA fara rost (ex. III.1.3 din AP), ceea ce nu implica neaplicarea OUG 34, HG 925, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie publica- recomandari de la beneficiari danatmr9 danatmr9 Am participat la o licitatie pe dirigentie de santier unde trebuia la experienta similara sa fie depuse contracte si documente contrasemnate de catre ... (vezi toată discuția)
Subcontractare pe achizitii publice brebone brebone Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice. Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)