avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau nu


Buna ziua,

Zilele acestea am trecut printr-o situatie deosebita care as vrea sa o clarific pentru mine. Un amic care isi deschide un bar doreste sa-si cumpere un sistem de sonorizare, a cautat dar nu a gasit in banii care ii dorea, m-a contactat si mi-a spus ca ar dori sa cumpere sistemul unui cumnat si sa i-au legatura cu el (el fiind plecat in afara). Am luat legatura s-au inteles la bani ceruti de proprietar a platit, acum problema.
A primit sistemul la probat a functionat a hotarat sa-l achizitioneze, a 3-a zi a venit cumnata si a incasat banii la care s-au inteles. In toata aceasta perioada sistemul a stat la cumparator.
La o zi ne contacteaza si ne spune ca doreste banii inapoi pentru ca s-a stricat o piesa la el. Bineinteles mai mult amenintator. Cumnata i-a transmis ca nu poate sa-i mai ofere banii inapoi, dar sa mearga intr-un centru specializat si suporta reparatia fara probleme.
Acum el ameninta ca depune plangere pentru inselaciune, ce sfat sa-i dau cumnatei - ea acum nu poate restitui suma ca a cheltuit din ea si cu el nu se intelege.
Precizez ca banii si echipamentele au fost schimbate fara acte, doar cei prezenti - oricum aspectul acesta este mai putin important pentru ca nu s-a gandit nimeni sa insele, acum la nivel de om cu om, acum trebuie sa vedem ce inseamna si juridic daca se doreste sa se mearga la plangere pentru inselaciune.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:17, 16 Decembrie 2011
ciprianst a scris:

Am luat legatura s-au inteles la bani ceruti de proprietar a platit, acum problema.


Intelegerea partilor asupra sumei si asupra conditiilor de tranzactionare sistem de sonorizare s-a concretizat prin incheierea de inscris autentificat ?

a fost o intelegere verbala intre parti. au fost cateva persoane de fata
Din aspectele mentionate nu rezulta elementele privitoare la prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase, inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu scopul obtinerii unui folos injust
Chiar daca cumparatorul apreciaza ca a fost inselat in conventie,din cele relatate de dvs lipseste un element esential si anume intentia vanzatoarei de a tranzactiona un bun nefunctional
Multumesc,

Banuiam lucrul acesta, el spune ca are proba filmarii din bar cand da banii, dar el a fost de acord cu banii, a avut 3 zile la dispozitie acest sistem, fara ca acesta sa fie platit.
Multumesc pentru promptitudine, acum am o problema ca am pierdut un prieten, el crezand ca am vrut sa-l insel ...
O singura intrebare mai am legat de aceasta situatie:
Sotia mea a fost de fata, este insarcinata in 8 luni el doreste sa o cheme ca martor sau nu stiu in ce calitate. Din fire este mai sperioasa, nu a dat pana acum declaratii sau sa fie implicata in situatii de genul acesta. Poate refuza in conditiile in care de fata au fost mai mult de 4 persoane?

Weekend placut.
Sotia ar putea sa nu fie audiata conform legii daca refuza,dar ar fi recomandabil sa consultati in prealabil un avocat pentru a intelege exact daca un astfel de refuz ar ajuta sau nu in ceea ce va priveste.

Cat priveste fapta in sine nu imi pare la o prima vedere sa fie vorba de infractiunea de inselaciune, dar orice amanunt poate schimba situatia juridica in mod radical.

Exista multe cazuri in care se trimit produse defecte sau nefunctionale si organele judiciare au inceput sa tinda sa incadreze din punct de vedere juridic aceste fapte ca fiind inselaciuni, procedand la punerea sub invinuire a persoanei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu ciprianst ciprianst Buna ziua, Zilele acestea am trecut printr-o situatie deosebita care as vrea sa o clarific pentru mine. Un amic care isi deschide un bar doreste sa-si ... (vezi toată discuția)
Caz penal? omul9 omul9 Buna Acum ceva vreme mi-au fost trimisi niste bani prin banca pentru un anumit serviciu,nu am semnat nici un contract cu persoana respectiva,doar i-am ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere penala pentru inselatorie? ion77 ion77 Buna seara , am si eu o intrebare : in urma cu o luna jumatate am comvenit inpreuna cu administratorul unei societati sa facem vanzarea unui teren urmand ca la ... (vezi toată discuția)