avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune sau nu

Buna ziua,

Zilele acestea am trecut printr-o situatie deosebita care as vrea sa o clarific pentru mine. Un amic care isi deschide un bar doreste sa-si cumpere un sistem de sonorizare, a cautat dar nu a gasit in banii care ii dorea, m-a contactat si mi-a spus ca ar dori sa cumpere sistemul unui cumnat si sa i-au legatura cu el (el fiind plecat in afara). Am luat legatura s-au inteles la bani, acum problema.
A primit sistemul la probat a functionat a hotarat sa-l achizitioneze, a 2-a zi a venit cumnata si a incasat banii ceruti.
La o zi ne contacteaza si ne spune ca doreste banii inapoi pentru ca s-a stricat o piesa la el. Bineinteles mai mult amenintator. Cumnata i-a transmis ca nu poate sa-i mai ofere banii inapoi, dar sa mearga intr-un centru specializat si suporta reparatia fara probleme.
Acum el ameninta ca depune plangere pentru inselaciune, ce sfat sa-i dau cumnatei - ea acum nu poate restitui suma ca a cheltuit din ea si cu el nu se intelege.
Precizez ca banii si echipamentele au fost schimbate fara acte, doar cei prezenti - oricum aspectul acesta este mai putin important pentru ca nu s-a gandit nimeni sa insele, acum la nivel de om cu om, acum trebuie sa vedem ce inseamna si juridic daca se doreste sa se mearga la plangere pentru inselaciune.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:32, 18 Decembrie 2011
S-a raspuns la acest topic deschis de dvs si in sectiunea drept penal
Din aspectele mentionate nu rezulta elementele privitoare la prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase, inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu scopul obtinerii unui folos injust
Chiar daca cumparatorul apreciaza ca a fost inselat in conventie,din cele relatate de dvs lipseste un element esential si anume intentia vanzatoarei de a tranzactiona un bun nefunctional


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu ciprianst ciprianst Buna ziua, Zilele acestea am trecut printr-o situatie deosebita care as vrea sa o clarific pentru mine. Un amic care isi deschide un bar doreste sa-si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? lore27 lore27 In primul rand Buna ziua. Am o problema si as avea nevoie de un sfat:acum 2 luni de zile am avut o problema cu masina personala(mai exact ii s-a spart ... (vezi toată discuția)
Vanzare olx paquly paquly Salutare! M-am decis sa imi vand o piesa de la calculator dupa ce am inlocuit-o cu una mai performanta ('piesa' era un procesor Intel i3 de generatia a3a ... (vezi toată discuția)