avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc sa dau in judecata angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc sa dau in judecata angajatorul

In perioada 29.08.2007 - 1.11.2011,am lucrat ca agent de marketing la Allianz-Tiriac pensii private,iar in perioada 1.06.2011 - 15.10.2011 am incheiat 215 adeziuni pilonul II, in numele Allianz-Tiriac,din care am primit comisionul aferent doar pentru 15 adeziuni.
In cursul lunii octombrie am fost informat ca cei de la Allianz vor rezilia unilateral contractele tuturor agentilor de marketing pilonul II,ca apoi sa aflu ca nici nu mai vor sa imi mai plateasca comisionul pentru cele 200 adeziuni pilonul II ramase necomisionate.
Acum vreau sa recuperez in instanta suma de bani ramasa neachitata,in mod ilegal de catre cei de la Allianz..
Imi poate spune cineva ce sanse de castig as avea daca i-as da in judecata ?
Mentionez ca agentii de marketing nu au avut incheiat un contract individual de munca,ci un contract de colaborare,din care eu castigam un comision din adeziunile incheiate.
Cel mai recent răspuns: adriangl86 , utilizator 19:44, 16 Decembrie 2011
Activitatea prestata in baza un ui contract de colaborare nu va confera calitatea de salariat , nu ati avut un raport de munca ci un raport civil, astfel incat in cazul unui litigiu dintre dvs si beneficiarul activitatii dvs veti suporta plata taxelor judiciare de timbru ..

In acest caz, va trebui sa demonstrati tot ce sustineti in fata instantei de judecata ... parerea mea este ca sansele sunt egale ..nu cred ca poate sa va spuna cineva daca aveti numai sanse de castig sau de pierdere
Totusi se poate ridica intrebarea daca ar fi constitutionala situatia cu timbrarea din moment ce datorita obligativitatii platii taxei de timbru ar putea sa nu se poata judeca pe fondul cauzei pentru simplul motiv ca timbrajul creaza o grava inechitate intre un proces de dreptul muncii si un proces civil care are o identitate izbitoare cu un litigiu de dreptul muncii diferind doar taxele catre stat...
Si daca nu am avut contract de munca,ci un contract de colaborare inseamna ca cei de la Allianz isi pot permite sa faca orice doresc,fara sa ii poata trage nimeni la raspundere?
Cei de la Allianz imi datoreaza aproximativ 20 000 lei,iar eu prin munca mea le-am adus lor niste venituri.
Unde este dreptatea daca ei pot scapa,fara sa-mi plateasca nimic ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
adriangl86, utilizator
Nu a zis nimeni ca aceasta societate nu poate fi pusa sa va plateasca restantele ... insa nu este vorba despre un litigiu de munca , ci despre un litigiu civil unde se platesc taxe de timbru .
Astfel m-au informat cei de la Allianz ca nu imi vor mai achita comisionul aferent.


Avand in vedere solicitarea dumneavoastra, va aducem la cunostinta faptul ca decizia de incetare a contractului de mandat a fost luata de catre conducerea Societatii si se refera la toti agentii de marketing Pilon II avizati de Allianz Tiriac Pensii Private.

Va informam ca avand in vedere prevederile Contractului de mandat nr GL0506/29.08.2007 cu modificari si completari ulterioare Societatea nu mai datoreaza sume cu titlu de comision de la data incetarii contractului. Mentionam ca incetarea contractului a produs efecte juridice incepand cu 01.11.2011.

Aceasta notificare cu nr. 1549537 / 17.11.2011 va este transmisa ca urmare a solicitarii dumneavoastra, inregistrata la Allianz Tiriac Pensii Private sub nr. 1539009 / 24.10.2011.

Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
adriangl86, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensie in cazul cic virginia17 virginia17 Buna seara, Sunt in concediu de ingrijire a copilului din iulie 2010. Am observat ca din septembrie, cei la care am facut optiunea de virare a 2% din ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie, asigurarea pad xenia_mn xenia_mn In 2009 mi am cumparat un apartament , l am asigurat prin Allianz Tiriac; , cand mi au cerut sa fac si asigurare PAD am facut ! Tot la Allianz Tiriac am ... (vezi toată discuția)