avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor la nivel internaþional pentru ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor la nivel internaþional pentru propria invenþie

Am inventat un produs din gama IT care ar revolutiona industria entertaiment la nivel mondial. Problema este ca nu stiu pasii pe care trebuie sa-i urmez sa primesc drepturile de autor la nivel international, costurile si etapele pentru a contacta pe cineva sa produca aceasta inventie. Inventia este la nivel de teorie dar se poate realiza foarte simplu si logic pentru producere in masa.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 19:21, 19 Decembrie 2011
Contactati Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor pentru a afla daca produsul inventat de dvs. poate fi protejat la acest nivel (teorie) sau doar cand va avea forma finala. Contractul pe care il veti intocmi cu cel care va transforma teoria dvs. intr-un produs IT, va trebui sa contina un acord de confidentialitate foarte strict.
[ link extern ]
Succes si sarbatori fericite!
L.C.
Va rog sa aveti in vedere faptul ca protectia prin drept de autor nu exclude protectia si prin alte mijloace, si ma refer aici la brevetul de inventie sau chiar prin design.
Daca ideea poate "imbraca" o forma reala, adica o solutie tehnica noua, reproductibila, aplicabila la nivel industrial, puteti sa v-o protejati si ca inventie, cu recomandarea ca este de preferat s-o inregistrati mai intai in RO.
Contactati si consultati si un consilier in proprietate industriala, sau apelati la bunavointa celor de la OSIm, relatii cu publicul.

Bafta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brevet invenþie - cum trebuie sã procedez? ContSters64341 ContSters64341 Buna dimineata. Sunt persoana fizica si am conceput un produs care se va adresa clientilor la nivel global, acest produs este inovativ din multe puncte de ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru spectacol televiziune mlLucian mlLucian Din cate am inteles legislatia romana nu poate proteja ideea unui show televizat. Intrebarea mea este daca pot sa inregistrez emisiunea in alta tara pentru a o ... (vezi toată discuția)
Inventie si inovatie Sorinsen Sorinsen As dori sa stiu cum imi pot proteja dreptul de autor sau paternitatea unei inventii si/sau inovatii, tinand cont ca foarte usor cineva ar putea sa-si aroge ... (vezi toată discuția)