avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul consum apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul consum apa rece

Buna seara, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: La Asociatia de proprietari de care apartin, in afara de "Tabelul cu cheltuielile pe luna...din str...nr..."(deci unde figureaza toti proprietarii din blocul respectiv), se mai emite de catre asociatie si "Nota de plata pe luna...,pentru...(nume si prenume proprietar si nr. apt.)". Aici in nota de plata apar detaliat toate cheltuielile (apa rece, salariu, ploaie, gunoi, electric, diverse). Nelamurirea mea este la rubrica apa rece, unde apar 3 pozitii, va dau un exemplu pe luna iunie 2011: a) apa rece baie 3,950 m.c.; b) corectii apa rece 2,969 m.c.; c) canal apa rece 6,919 m.c. Cu prima pozitie sunt in clar, stiu cat citesc contorul in fiecare luna si e bine. Mie imi sunt neclare celelalte doua pozitii. La a doua pozitie (corectii), cred ca sunt ceva pierderi. La a treia pozitie habar nu am ce poate sa insemne, dar asa apare in fiecare luna ca eu, in afara de metri cubi consumati (prima pozitie), trebuie sa platesc si celelalte 2 pozitii, ceeace inseamna cam dublu. Poate cineva sa-mi spuna daca e corect si legal si ce inseamna cele 2 pozitii (b si c) la care m-am referit. Multumesc mult daca poate cineva sa ma lamureasca si va doresc un weekend placut si toate cele bune :luck:
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 10:42, 17 Decembrie 2011
Corectiile pot reprezenta diferenta inregistrata intre valoare facurata de contorul general de bransament imobil si total indexi individuali.Nu este obligatoriu ca diferenta sa fie datorata pierderilor pe retea ,se poate datora inclusiv diferentei de clasa metrologica intre aparatele de contorizat individuale
A treia pozitie reprezinta total apa menajera -canalul,respectiv suma dintre apa rece 3,950mc+2,969mc=6,919 mc
Am inteles si va multumesc f. mult pt. raspuns, nu stiu cum nu am observat si eu asta, dar acuma marea mea intrebare este ca e corect ca eu sa platesc toate 3 pozitii, deoarece in partea dreapta mai e o coloana (pe verticala) unde se aduna toate sumele pentru a da suma finala care trebuie sa o platesc pe luna respectiva si numai asa da suma finala daca se includ toate 3 pozitii. Multumesc mult pt. straduinta, efort, bunavointa si timp pierdut pentru mine si sa va Dea Domnul toate cele bune =D>
Da, este corect!
In total platiti apa pe care o folositi (la pretul apei de consum) + apa care se "pierde" (la pretul apei de consum) + aceeasi apa (consum + pierdere) la pret de canalizare.

Ca sa nu va mai zapaceasca, admnistratorul ar fi trebuit sa uneasca pretul apei de consum cu cel de canalizare si sa arate doar doua rubrici - apa consum individual si "pierderi", amandoua calculate la un pret care sa includa si pretul canalizarii.

Amanuntirea pe apa de consum si canalizare naste confuzii, proprietarii crezand ca platesc de doua ori apa. Nu, platesc o singura data (cu pretul de consum si a doua oara cu pretul de canalizare)
Multumesc mult doamna elga50, sincere aprecieri :kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost apa rece mariana2000 mariana2000 Este corect ca pretul apei reci sa fie de 8 ron m3? Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum poate fi atat de mare daca toti locatarii sunt contorizati. Este mai ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)