avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare imobiliara

La actiunea in revendicare imobiliara am vazut ca la motive de drept sint trecute art. 480 , 483 si urmatoarele din Codul de procedura Civila.
Insa in CPC actualizat la nivelul anului 2011 aceste articole apar abrogate.
Care este adevarul in aceasta situatie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 20:30, 17 Decembrie 2011
Era vorba de art. 480 si 483 din codul civil vechi.
In noul cod civil, in vigoare de la 1 oct 2011, actiunea in revendicare este reglementata in art. 563-566.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in revendicare Georgiana R Georgiana R Buna ziua, As dori sa stiu daca stiti cumva de vreo carte care sa fi aparut pe noul cod civil despre actiunea in revendicare sau daca exista in vreo revista ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil si competenta teritoriala a instantei Amza-Valentin Amza-Valentin Buna ziua. Am si eu o intrebare: Inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil si a codului de procedura civila in vechiul cpc , la titlul II competenta ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de lucru judecat in noul cod civil Florentina_A Florentina_A Ca simplu utilizator sunt nevoita sa cer lamuriri asupra articolului corespondent din noul cod civil. In cel vechi autoritatea de lucru judecat era ... (vezi toată discuția)