avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tichet cadou de 10 ron
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tichet cadou de 10 ron

Am fost la un magazin de cartier si vinzatoare mia zis ca-mi opreste 50 de bani din tichet este normal ?????
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 21:22, 17 Decembrie 2011
Daca ati cumparat de 9 lei si 50 bani, nu poate sa va dea restul. Trebuia sa mai luati ceva, in valoare de 50 bani, o bombonica...
La tichete nu se poate da rest in bani, adica daca cumparaturile au pret mai mic decit valoarea tichetelor, salariatul trebuie sa mai ia ceva sau sa renunte la valoarea in plus a tichetului primit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
Probabil nu m-am exprimat corect .Stiu ca nu se da rest la bonuri problema este ca-si opreste comision adica in loc sa cumpar de 10 lei trebuie sa cumpar de 9,5 lei
eugen_o5o6 a scris:

Probabil nu m-am exprimat corect .Stiu ca nu se da rest la bonuri problema este ca-si opreste comision adica in loc sa cumpar de 10 lei trebuie sa cumpar de 9,5 lei


Nu, nu este corect! Avertizati-i ca astfel de actiuni sunt ilegale si anuntati la OPC.
Ei probabil trebuie sa platesca un comision firmei care emite tichetul cadou si vor sa opreasca acel comision de la dvs. Nu stiu baza legala dar stiu ca aceast lucru este "foarte" ilegal.

Eu am patit odata cu plata prin card. Am vrut sa cumpar un pachet de tigari si mi-au zis ca nu pot sa platesc prin POS numai daca mai cumpar ceva din magazin. Dupa ce i-am amenintat cu OPC imediat s-a putut B-)

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision solicitat beneficiarului tichetelor de masa mierloiuionela mierloiuionela Buna Ziua MENTIONEZ CA PE DATA DE 17 IUNIE 2015 AM FOST la o firma care are depozit angro si magazin en detail de mezeluri si carne. Am vrut sa cumpar un bax ... (vezi toată discuția)
Obligat sa platesc de minim 10 lei cu cardul Cipri28 Cipri28 Doresc sa stiu daca este legal ca un magazin sa ma oblige sa cumpar de 10 lei cu cardul atata timp cat eu vreau sa cumpar doar o paine de 2.5 lei.Din punctul ... (vezi toată discuția)
Interdictie de intrare in supermarket terrorblade terrorblade Buna ziua oameni buni va deranjez cu o problema care ma deranjeaza: Acum o luna am fost sa cumpar o cutie de icre de la Profi, pretul afisat era mai mic ca ... (vezi toată discuția)