avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligat sa platesc de minim 10 lei cu cardul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligat sa platesc de minim 10 lei cu cardul

Doresc sa stiu daca este legal ca un magazin sa ma oblige sa cumpar de 10 lei cu cardul atata timp cat eu vreau sa cumpar doar o paine de 2.5 lei.Din punctul meu de vedere este ilegal sa faci asa ceva, raspunsul lor este comisionul platit la banca, raspunsul meu este renunta la POS.Chiar am de gand sa fac o sesizare catre ANAF dar mai intai doresc sa stiu daca ceea ce practica magazinul este o ilegalitate care poate fi sanctionata de catre ANAF.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cipri28 , utilizator 20:23, 3 Iunie 2016
Deci v-a obligat sau nu v-a acceptat sa platiti cu cardul? N-am prea inteles? Nu exista legislatie de limitare a platii si puteti sesiza protectia consumatorului.
mi-a acceptat sa platesc cu cardul dar mi-a impus sa fac cumparaturi de minim 10 lei...ori cumperi de 10 lei ori nu mai cumperi.As fi cumparat din alta parte dar doar acolo am gasit deschis.Deci mie mi se pare ca m-a obligat/ mi-a impus sa cumpar mai multe produse decat as fi avut nevoie.
Este un abuz! Comisionul de tranzactie prin POS este oricum procentual din suma tranzactionata.
O parere de la un avocat daca se poate.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichet cadou de 10 ron eugen_o5o6 eugen_o5o6 Am fost la un magazin de cartier si vinzatoare mia zis ca-mi opreste 50 de bani din tichet este normal ????? (vezi toată discuția)
Refuzul comerciantilor de a accepta plata cu cardul sub o anumita suma?! Alexs Alexs Buna ziua, As dori sa stiu daca acest lucru este legal. Am citit \"Regulamentul nr. 4 din 13 iunie 2002 privind tranzactiile efectuate prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Judecata dflorin3 dflorin3 Buna ziua. Prietena mea lucreaza intr-un magazin de electrocasnice...foarte renumit la noi. Problema este urmatoarea: Anul trecut in Decembrie 2013,la o ... (vezi toată discuția)