Salutari..va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa contest un pv intocmit pentru ca nu aveam actele la mine ? in fapt in seara de 17 dec 2011 pe un drum comunal in hoghilag-sibiu am fost oprita(sunt studenta-21 de ani si nu am venituri) de un agent care ulterior am aflat ca era de la politia rurala medias(?) caruia nu am putut sa-i prezint actele uitate acasa...desi mi-am declarat cu onestitate identitatea, drept urmare, la verificarea facuta de politist mi-au fost gasite atat datele mele cat si ale masinii, toate ok, si desi l-am rugat insistent pe acesta sa-mi permita sa sun acasa pentru a putea sa-mi fie aduse la locul unde eram oprit, cca 3 km de domiciliu, acesta nu a fost de acord si mi-a intocmit pv conform hg 1391 art 141/1 sanctionat de og 195 art 101/1/18 cu 6 pct amenda respectiv 402 lei(201 lei in 48 h). Va intreb ce sanse am sa contest in instata pv. odata semnat(presiune psihica facuat asupra mea-singura in masina si fara experienta), care este termenul limita de depunere a contastatiei avand in vedere ca era sambata la ora 20 si daca odata actiunea declansata in instanta si solutionata in defavoarea mea ma va obliga sa platesc 402 lei( deci fara jumatate din minim)..? va rog rasp urgent !!! mii de multumiri
1.Daca nu exista incalcari ale prevederilor OG.nr.2/2001 , sansele dvs sunt reduse.
2.Incercati sa formulati plangere contraventionala la instanta competenta teritorial locului constararii contraventiei , in temenul legal de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal de contraventie , solicitand instantei inloocuirea masurii amenzii contraventionale cu cea a avertismentului , motivand cererea cu situatia dvs. sociala si financiara si prin faptul ca va aflati la prima abatere de acest fel.
Hotararea ramane la latitudinea magistratului.
Succes !
Nu veti mai avea varianta sa platiti amenda pe jumatate daca nu veti avea castig de cauza. Daca platiti acum pe jumatate, nu va influenta rezultatul procesului. Puteti plati si daca veti castiga, puteti recupera sau compensa cu alte datorii
Contestatia se depune in termen de 15 zile de la savarsirea faptei si inmanarea PV dar sansele dv de reusita sunt nule pt ca fapta estecontraventie si se sanctioneaza ca atare. Contestatia este un drept al dv dar eu va sfatuiesc sa platiti jumatate din minimul amenzii pt ca daca contestatia care poate sa dureze si 3-4 luni va fi respinsa nu veti mai putea plati jumatate din minim.
Platiti (daca nu ati facut acest lucru in 48 ore) amenda. Puteti face contestatie, dar...sunteti in culpa si...ati semnat PV fara observatii, reeiese ca ati recunoscut :rtfm:
Buna ziua.
Platiti amenda ! Judecata dureaza prea mult,si nu exista (decat exceptional) hotarari corecte.
Revenind,Hoghilag-ul este numele localitatii,nu?
Militianul avea vesta si paleta reflectorizante,avea sapca scoasa din lapte (alba)-era rutier,adica? Doar politia rutiera va poate opri,cand va aflati in trafic,pentru control! Daca era intuneric,se afla intr-un loc luminat (militianul)? Poate era la agatat ! Era singur ?
Nu trebuia sa-i cereti voie pentru a suna (telefona)!
Pentru presiunile asupra d-voastra,depuneti plangere la IPJ- foarte rar(doar in flagrant), se cerceteaza intre ei !
Nu uitati de martorul care se afla in apropiere,de teama nu a venit la locul intamplarii,dupa ce v-a recunoscut ! Acesta poate fi singurul argument intr-o eventuala contestare.
Nu mai semnati procesul verbal fara sa faceti mentiuni ! Aveti si drepturi si obligatii ! Si la primirea procesului-verbal,prin posta,se poate achita minimul amezii.
Aveati posibilitatea unui avertisment,in cazul in care cineva v-ar fi adus documentele...
O zi mai buna !
Amenda circulatie
Danisan
Buna ziua,
am fost implicat intr-un eveniment rutier si as dori sa stiu daca informatiile mele legate de aspectul juridic al problemei sunt corecte sau nu ... (vezi toată discuția)