Inseamna recunoasterea lui daca nu completezi nimic in rubrica destinata observatiilor, pe care ai dreptul sa o completezi, ca potential contravenient.
In acesta rubrica poti mentiona orice crezi ca te va ajuta in cazul contestarii PV.
In plus, daca scrii in rubrica de observatii "agentul de politie miroase a alcool" si ai si un martor, in 95% din situatii, politistul isi anuleaza singur procesul verbal.
procesul verbal in cazul meu era o foaie alba a4 scrisa marunt pe o singura pagina. imi lasasera loc numai pentru semnatura in coltul dreapta jos. am intrebat unde pot face mentiuni si au zis: nu se poate ca se intomeste dosar penal. e vorba de conducere sub influenta alcoolului 0.67 la mie, desi nici macar nu am bagat cheia in contact.
trecand peste aspectul ca au refuzat sa imi elibereze o copie a p.v., ei pot trimite oricand prin poshta acest proces verbal. in cazul meu , comandantul serv circulatie politia jud brasov a refuzat in scris eliberarea unui duplicat. probabil imi explicati de ce politia rutiera se comporta asa, desi acest proces verbal este opozabil mie!
mai este inca un aspect: politistii romani au luat modelul politistilor americani. au invatat sa scoata arma din orice. in momentul in care am refuzat sa semnez procesul verbal au dus mana la arma amandoi, spunandu-mi semnezi sau nu pleci de aici! personal consider ca si in cazul domnisoarei de mai sus dar si in cazul meu, politia a uitat rolul ei de baza si anume prevenirea nicidecum combaterea prin forta. a uita actele acasa se intampla oricui. asta nu inseamna ca trebuie aplicat maximul de sanctiune. aproape sigur politistul de la rurala a dorit sa se dea cocos, sa arate cat este el de macho, mai mult ca sigur politistul respectiv cunoscand persoana in cauza. oare acesta nu este un abuz in functie? atat timp cat persoana in cauza avea posibilitatea sa indrepte pe loc lipsa actelor printr-un telefon catre parinti? de obicei genul asta de politisti actioneaza asa atunci cand nu sunt martori. si nu sunt putine genul asta de cazuri.
din pacate politia in romania are propria lege, nescrisa, cutumiara. se numeste legea fortei si atat. orice incercare de a schimba in bine aceste mentalitati sunt repede si de indata curmate atat de sefii de la judet cat si de sefii de sectie (au ei grija de cei care dau in gat la dna, au ei grija de turnatorii care au lasat politistii pe strazi).
as vrea sa mai am puterea sa cred in autoritatea morala a politiei romane. din pacate, in fiecare secunda, mi se aduc numai argumente contra. din ce in ce mai multe. numai daca va uitat pe acest forum si veti vedea mii de abuzuri impotriva cetatenilor. savarsite culmea, de cei ce ar trebui sa ii apere de abuzuri.
sa speram ca in urmatorii ani totusi aceasta situatie se va schimba. desi.. sunt sceptic!
Buna seara.
Sigur,s-a mai discutat despre comportamentul abuziv al militienilor. Au acoperit infractiunile multora si se vad roadele. Pana nu vor schimba si militienii de la minister,nu vom vedea rezultate benefice. Inca se cara,si cu porbagajul,cadouri pentru sefii de la ,,centru,,. Se acopera intre ei ! Ati observat ca si in accidente sunt incercari de a se acoperii unii pe altii ? Umbla beti si cu viteza,fara sa raspunda legal. Acum ca au inceput sa se impuste singuri,este un inceput... Totusi,exista si oameni capabili,care isi fac serviciul corect,chiar dac unii sunt marginalizati... . In orice directie ar merge discutia eu,personal,voi avea un respect deosebit pentru militieni-bine consolidat,si cat mai vertical !
Nu va lasati intimidati ! Cei de la circulatie mizeaza,in primul rand,pe intimidarea cond.auto si pe necunoasterea legii de catre noi.
Daca ati incalcat regulile,este normal sa platiti;daca nu,nu semnati ca primarul...
S-auzim de bine !
am sesizat comportamentul abuziv al politistilor de la circulatie direct sefului serviciului circulatie al judetului. desigur, am primit un raspuns cum ca cei doi subofiteri si-au facut treaba exemplar si ca la carte. probabil daca era in fatza mea in acel moment l-as fi intrebat daca nu cumva era prezent in momentul incidentului. pe de alta parte, politistii respectivi, care organizeaza in fiecare seara filtru in acelasi loc, sunt extrem de plini de bani. unul dintre ei locuieste in codlea, are vre-o 3 masini si o vila cat casa poporului, iar sotia lui care este secretara (functionar public studii medii) la o primarie. cum e posibil ca in cativa ani un functionar public sa ajunga la asemenea avere??? nu sunt rautacios si nici invidios, dar la politia brasov nu exista circulator care sa fie amarat. toti au vile prin bran si moeciu. sefii se dau cu touareguri si passaturi ultimul ragnet. asta e romania in care traim! sa nu ne mai ascundem dupa deget si sa acceptam ca, atat timp cat unul dintre cele mai puternice instrumente ale statului este mancat de coruptie, atat timp va vi vorba mereu de un stat corupt si incapabil sa isi protejeze cetatenii. sa ne fereasca sfantii de vre-un razboi sau vre-o calamitate mai serioasa! ori ne jupoaie politia ori tiganii! (la inundatiile din suceava politistii furau mai mult decat tiganii, iar jandarmii si primarii plangeau dupa zecile de tiruri de tigari de contrabanda ce fusesera luate de ape). asta e romania in care traim dragii mei!
Aveti posibilitatea sa va adresati parchetului de pe langa tribunalul local cu o plangere penala pentru comportare abuziva , tinand totodata seama de faptul ca acei politisti in cazul in care vor fi scosi de sub urmarirea penala , la randul lor , se pot indrepta impotriva dvs cu plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Multi dintre politistii din localitatile rurale , se cred "zmeii- zmeilor" , sunt abuzivi , obedienti si fac parte din tot felul de "increngaturi" .
Dvs trebuie sa luati cea mai buna hotarare !