avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata partiala a pensiei de intretinere este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata partiala a pensiei de intretinere este infractiune?

Va rog sa-mi spuneti daca plata partiala a pensiei de intretinere este infractiune si daca da, care este legea care spune asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 11:18, 20 Decembrie 2011
Am cerut deja dar instanta a cerut fostului sot sa aduca aceste venituri si cunoscandu-l nu stiu daca o va face. Totodata instanta a cerut relatii despre aceste venituri agentiei prin care pleaca in voiaj fostul sot, dar nu am reusit sa vad raspunsul acestora pt ca dosarul nu a ajuns la arhiva.
Tot nu ati specificat daca acel contract pe care l-ati depus este sau nu pe perioada nedeterminata.
V-am mai raspuns deja dvs ca are contract 4 luni si patru luni sta acasa. Lucreaza la aceeasi companie de 10 ani.
Practic dv ati promovat o cerere de majorare a pensiei de intretinere atasand la dosarul cauzei un contract de munca pe perioada determinata de 4 luni, contract ce dateaza de acum patru ani.
Simpla afirmatie ca el lucreaza la aceeasi companie de 10 ani nu este suficienta in fata instantei. Trebuie sa si dovediti acest fapt.Reiese din clauzele contractuale ca 4 luni lucreaza si apoi face 4 luni pauza, sau contractul este incheiat strict pentru cele 4 luni cat munceste? Daca acel contract este strict numai pentru cele 4 luni inseamna ca firma respectiva apeleaza la serviciile sale numai atunci cand are nevoie si in consecinta contractele sunt sporadice. La data depunerii cererii de chemare in judecata era plecat in voiaj sau statea acasa?
In practica, la stabilirea pensiei de intretinere, instantele au in vedere media veniturilor pe ultimele sase luni anterioare depunerii cererii de chemare in judecata.

intrebarea utilizatoarei era cu totul alta:daca este sau nu rea credinta o plata partiala a pensiei.nu cred ca e treaba politistilor sa spuna daca veniturile respectivului sunt sau nu permanente din mom ce instanta a stabilit un procent din toate veniturile lunare.politia era obligata sa ii primeasca plangerea,sa cerceteze ceea ce doamna reclama si cerea acolo(respectiv carnet de marinar,foaia matricola de la autoritatea navala si contractele de ambarcare conform carnetului de marinar.dupa ce faceau aceste cercetari ,parchetul trebuia sa decida daca este sau nu rea credinta.nu daca e venit permanent sau nu.atata timp cat acel individ are venituri foarte mari in euro si copiilor le da la min pe ec sunt convinsa ca e rea credinta.sa dem parchetul ca e altceva si apoi d-na va merge mai departe.depuneti plangerea la parchet si cand veti da declaratia la politie sa cereti toate actele de mai sus sa fie depuse la dosar ptr stabilirea adevarului.nici sotul meu nu are contrcate luna de luna si totusi dupa 2 ani de cercetari dosarul a ajuns in instanta fiind incadrat la- abandonul de familie (art. 305 C.p.) alin.1, lit.c C.P. si art. 305 alin.1 lit.c C.p., ambele cu aplic. art.33 lit.a C.p.,ptr ca a facut aceasta fapta de doua ori iar eu am sesizat acest lucru si cele doua dosare s-au comasat.cu calm si rabdare veti reusi.aveti nevoie de toate aceste acte ptr a merge mai departe la un executor.fara ele...executorul nu are ce sa execute .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot fi recuperate sumele ce reprezinta pensie de intretinere minor daca veniturile debitorului vin din afara tarii ContSters114133 ContSters114133 cum pot fi recuperate sumele restante ce reprezinta pensie de intretinere minor,in conditiile in care veniturile celui obligat la plata pensiei vin din ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)