avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se poate intampla in perioada de preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se poate intampla in perioada de preaviz?

In perioda de previz,poti fi penalizat,sau poti fi solicitat sa raspunzi unor intrebari ale unei comisii de disciplina?
In perioda de previz ai aceleasi drepturi dar si obligatii ca orice alt salariat care nu este in preaviz?
Pot fi obligat sa semnezi o noua fisa a postului in perioada de preaviz?
Ce drepturi am in plus in perioda de preaviz ?
Drepturile salariale la zi,cand trebuie platite de firma,la finalul preavizului sau in alta lunasi garantia materiala oprita de catre firma in cat timp trebuie sa mi-o restituie de la finalizarea previzului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 19 Decembrie 2011
Pe perioada de preaviz c.i.m. isi produce toate efectele ... prin urmare, partile au aceleasi drepturi si obligatii ca si cand ar fi fost la programul normal de munca ....

1. Se poate dispune sanctionarea disciplinara a salariatului aflat in perioada de preaviz daca acesta savarseste o abatere disciplinara. ..bineinteles cu respectarea prevederilor legale in acest sens.

2. De ce trebuie sa semnati o noua fisa a postului, vi s-a modificat functia? sau vi se pun in spate mai multe atributii ?

3. Nu aveti niciun drept in plus fata de salariatii care nu sunt in preaviz ...

4. Drepturile salariale, in practica, sunt achitate la data stabilita prin c.i.m. pentru plata acestora in cazul incetarii raportului de munca ... garantia materiala trebuie restituita in termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m. potrivit Legii nr.22/1969.
Incearca a fi puse in "spate" mult mai multe atributii decat sunt in acest moment,vorbind de aceeasi functie!
Pot risca ceva daca refuz sa semnez aceasta noua fisa a postului?
bineanteles!
daca sunteti constient de asta de ce semnati mai ales in previz.

modificarea fisei postului presupune semnarea unui act aditional...nu semnati, legal nu au ce sa va faca.

oricum, o cercetare disciplinara dureaza....
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
In principiu nu prea aveti ce risca refuzand sa semnati aceasta noua fisa a postului ... insa totul depinde de ce este prevazut in Reg.Intern al angajatorului in aceasta privinta, deoarece refuzul semnarii fisei postului poate fi interpretat ca abatere disciplinara.

Puteti semna acea fisa a postului sub rezerva legalitatii acelor atributii care nu au vreo legatura cu functia pe care o detineti sau care este prevazuta in c.i.m...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare fisa post retroactiva theonewho theonewho Buna ziua, Va prezint următoarea situație, pentru care va rog sa îmi transmiteți dacă exista cai de atac: sunt angajata la o firma din luna ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare c.i.m. si fisa postului alinaleu70 alinaleu70 Buna seara.As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal daca un angajat refuza sa semneza CIM si Fisa Postului.Va multumesc (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tonyhadar tonyhadar as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara ... (vezi toată discuția)