avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare zilieri in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare zilieri in strainatate

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, daca este posibila detasarea zilierilor in strainatate? Imi puteti indica o sursa unde pot citi despre aceasta informatie?

Este posibila acordarea unei diune zilierilor detasati in strainatate?

Multumesc mult,

Iulia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:11, 20 Decembrie 2011
In principiu da, se pot detasa si angajatii pe perioada determinata, cu conditia ca perioada detasarii sa nu depaseasca durata contractului, anagajatul ale dreptul la plata cheltuielitor de transport si cazare precum si la o indemnizatie de detasare.
Vezi Codul muncii Art.42-48 si Art.82-86
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Zilierii nu se pot detasa in strainatate ... nu au calitatea de salariatii ... prin urmare, nu le sunt incidente prevederile Codului Muncii cu privire la detasare ...
Multumesc pentru raspunsuri.

Noi suntem agentie de recrutare si vrem sa angajam persoane pe care sa-i detasam in alta tara din UE unde sa lucreze ca zilieri.

Acest lucru as vrea sa stiu daca este posibil, daca a intalnit aceasta situatie altcineva si daca imi poate spune conditiile in care este posibila.

Multumesc!
Nu aveti cum sa detasati persoane care au c.i.m. incheiate in tara pentru a lucra in alta tara ca zilieri ... detasarea este aplicabila celor care au incheiate c.i.m. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare in belgia danapvl danapvl Buna ziua. Imi puteti spune daca pot detasa o persoana in Belgia, daca firma este nou infiintata, iar la momentul actual suntem numai 2 persoane salariate ... (vezi toată discuția)
Salarizare ion59 ion59 Buna ziua! Lucrez in Franta si nu sunt multumit de ceea ce ni se spune. As dori sa stiu care este legea aplica de Anaf si Itm cu privire la salariul pe care ... (vezi toată discuția)
Detasare oprea_rodica68 oprea_rodica68 ptr un bucatar care pleaca in detasare la un alt loc de munca , deoarece la locul de munca prevazut in contractul de munca se face renovare trebuie incheiat un ... (vezi toată discuția)