avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere pentru neacordare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere pentru neacordare prioritate la trecere de pietoni

am si eu o nelamurile am plecat intr-o seara din popesti-leodeni spre sos oltenitei. cand am facut dreapta sa intru pe sos oltenitei imediat dupa curba este o trecere de pietoni mam asigurat ca sa intru pe sos oltenitei si cand eram cu rotile pe trecerea de pietoni a sarit o femeie din spatele unui taxiu(acesta find parcat neregulamentar l-a nici 50m de trecere) am pus un pic de frana dar mi-am continuat drumul dupa 100 de metri m-a oprit politia si mi-a suspendat carnetul de conducere. mi s-a spus ca ma filmat eu la randul meu i-am spus sa-mi arate filmarea dar acesta a refuzat.in procesul verbal mi-a scris e singur ca recunosc fapta eu mai am si un martor.trebuia normal sa imi aret filmarea?? ce trebuie sa fac???? va multumessc ast raspunsuri
Cel mai recent răspuns: must , utilizator 00:25, 21 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu au trecut 15 zile de la eveniment puteti contesta PV si in instanta puteti cere proba cu martorul dv iar politia va trebui sa faca proba video. Poate aveti sanse. Dupa depunerea contestatiei la parchetul de care apartine sectia de politie de unde este agentul care v-a sanctionat solicitati un certificat de grefa cu care va prezentati la politie sa va returneze permisul pana la emiterea unei decizii de catre instanta.
Adrian.Tudor a scris:
Dupa depunerea contestatiei la parchetul de care apartine sectia de politie de unde este agentul care v-a sanctionat solicitati un certificat de grefa cu care va prezentati la politie sa va returneze permisul pana la emiterea unei decizii de catre instanta.

Care parchet, cand discutam despre o fapta contraventionala? :(

Plangerea contraventionala se introduce la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
mi s-a scris in PV ca trebuie sa ma duc la judecatoria cornetu acolo sa depun contestatia si imediat dupa ce depun contestia trebuie sa cer certificat cu grefa??? mentionez ca mi s-a dat si o dovada de circulatie timp de 15 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto + 4 puncte radumarcel70 radumarcel70 In data de 27.12.2012 am fost sanctionat cu 4 puncte de penalizare si cu retinerea permisului de catre un echipaj de politie, format din 1 membru, pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gaanst gaanst Mergeam pe sos. Stefan cel Mare si ma trezesc la intersectia cu strada Lizeanu ca ma opreste o masina de politie care ma trage pe dreapta si agentul imi cere ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in data de 21.03.2021 am fost oprit de politia rutiera ... Alex67 Alex67 Buna seara! In data de 21.03.2021 am fost oprit de politia rutiera si mi-au suspendat permisul timp de 30 de zile pe motiv ca am depasit in curba. Am filmarea, ... (vezi toată discuția)