avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Repercursiuni functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Repercursiuni functionar public

Buna seara! Am o intrebare legata de o situatie in care se afla o colega functionar public. Nu stiu exact care este situatia dar de curand am aflat ca o colega care poseda chitantier a facut unele lucruri nu tocmai in regula. Zvonurile sunt de mai multe feluri si acum se cerceteaza cazul, dar cert este ca ea fiind intro situatie financiara foarte proasta a incasat bani de la agenti economici pe care fie nu i-a depus la timp,fie i-a depus in stil suveica,fie cotorul nu bate cu chitanta pe care i-a dat-o agentului economic. Nu stiu exact care este situatia cert este ca se fac cercetari pe teren in urma unor sesizari. Colaga este foarte rezervata si de la sefa de serviciu nu avem nimic oficial. Ce poate sa pateasca colega in cel mai bun si in cel mai rau caz?
Cel mai recent răspuns: bogdanmaria , utilizator 22:00, 20 Decembrie 2011
In cel mai bun caz sa se aleaga cu o amenda si sa depuna toti banii, iar in cel mai rau caz cu un dosar penal de toata frumusetea pentru frauda, fals in acte si uz de fals. Parerea mea!:(
Multumesc. Mie imi pare rau pentru ea. A fost un soc cand am aflat. Nu am nici un rol in asta.Stiam ca are probleme financiar, chiar eu am imprumutat-o cu o suma mare de bani pe care mi-a dat-o in doi ani de zile. Sper sa scape cat mai usor si sa-i fie invatare de minte.O seara buna.
Multumesc doamna Pintea. Cand cineva incalca legea si vrei sa stii care este pedeapsa nu cred ca este barfa. Poate curiozitate. Asta demonstreaza inca o data de cata simpatie se bucura infractorii in aceasta tarisoara. Daca persoanele care m-au acuzat de barfa ar fi fost ele inselate oare ar mai fi fost atat de tolerante fata de astfel de lucruri? Ce ar fi daca am proceda toti asa?
daca e functionar public....se va sesiza comisia de disciplina, sau parchetul, situatie in care, cercetarea disciplinara se va suspenda pana la solutionarea cauzei penale.depinde acum, si de prejudiciul adus institutiei, precum si de imprejurarile in care au fost comise faptele... :)
Multumesc pentru raspuns. Scuze ca am intrat cu un subiect care nu este problema mea.M-a marcat pur si simplu fiind vorba de cineva cunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivarea chitantelor emise din aplicatii contabile eliasav eliasav Din aplicatiile software, chitanta se listeaza in 2 exemplare: - un exemplar pt platitor - un exemplar ramane la institutia/agentul economic care incaseaza ... (vezi toată discuția)
Frauda de la o societate de brokeraj lili5 lili5 Dupa cum ati putut auzi/citi/vedea in media romaneasca , la Deva o firma de brokeraj prin sefa punctului de lucru a pagubit o serie de investitori cu suma 80 ... (vezi toată discuția)
Lipsa chitantiere Eliza Maria Eliza Maria Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati intr-o problema mai delicata zic eu. La firma la care lucrez, au disparut subit cotoare chitantier , adica ... (vezi toată discuția)